Ankara

Güreşin eksikliklerini bilen bir sporcu olarak sorumluluk aldım

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Atatürk Orman Çiftliği Gazi Park'ta düzenlenen basin toplantısında konuşan Akgül, Türk güreşinin tarihinden aldığı gücü, geleneğini bugüne ve yarına taşıma adına aday  olduğunu açıkladı.

"GÜREŞE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM"

Herşeyini güreşe borçlu olduğunu belirten Akgül, bu misyonu devam ettirecegini ifade etti. Projelerini anlatan Akgül, öncelikle kulüp sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda çalıştay yapacaklarını duyurarak şunları söyledi: "Türk güreşin duayenlerini, kulüp yöneticilerini, herkesi davet edeceğiz. Milli takım kriterlerini, liglerin statülerini soracağız. Çalıştayı her yıl dünya şampiyonası sonrası yenileyeceğiz. Tüm kulüplerimizin söz hakkı olacak."

BİNA SÖZÜ ALDIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güreşe her zaman destek verdiğini vurgulayan Akgül, Gençlik ve Spor Başkanı Osman Aşkın Bak'ın da Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevini daha önce yürüttüğünü hatırlattı. Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan da idari bina sözü aldıklarını müjdeledi: "100 senedir yapılmayanı hayata geçireceğiz. Bütün belediye başkanlarının emeği büyük. ASKİ Spor Kulübü Başkanımız Yüksel Arslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın bizlere bir müjdesi oldu. Güreşi seven, ülkesini seven insandır. Güreşi sevenden vatan haini çıkmaz. Seçilirsem idari bina sözünü başkanımızdan aldık. Bu yoldaki en büyük vaatlerimden biri. Yanımızda talimatlarını verdi. Keçiören'de olimpik parkın içine yapılıyor. İnşallah yanına da salon yapılacak. Bunun da buradan sözünü veriyoruz. Türk güreşinin temel eksiklerini gidermek, gelenekten aldığımız Türk güreşinin gücünü 2028 ve 2032 olimpiyatlarına taşımak, Türk güreşinin gücünü ulusal ve uluslararası arenada tekrar şahlandırmak, herkesi bir araya getirmek için Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına adayım."