Ankara

Granfondo Ankara’nın startı verildi

Türkiye’nin en büyük amatör yol bisikleti yarışlarından biri olan Granfondo’nun Ankara etabı startı, saat 8’de, Ankamall AVM önünden verildi. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mustafa Ertunç ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da startta yer aldı.

Muhammed Ali YAHŞİ

Sabahın erken saatlerinde Ankamall AVM önünde toplanan Amatör ve profesyonel yarışmacılar son hazırlıklarını yaparak start çizgisi önünde yerlerini aldı. Heyecan dolu bekleyişin ardından saat tam 8’e geldiğinde kornaların çalmasıyla pedallara asılan yarışmacılar Mevlana Bulvarı üzerinden Haymana Yolu Bulvarı’na doğruna doğru devam etti.

Farklı şehir ve ülkelerden 2 bine yakın sporcunun kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli, engelsiz, paralimpik ve tandem olmak üzere 8 farklı kategoride yarıştığı Grandfondo Ankara, uzun ve kısa olmak üzere iki parkurdan oluşuyor. Uzun parkurun 99, kısa parkurun 50 kilometre uzunluğa sahip olduğu yarış, yarış yine Ankamall AVM önünde son bulacak.

Kelime anlamı olarak İtalyanca’da büyük yarış anlamına Grandonfo’nun sponsorları arasında Decathlon, Audi, Asperox, TAV, Shimano, Torc, Doğuş Oto, ANKAmall, Polonez, Juss, Tan Filo, BlackBruin, Yayla Bakliyat ve Züber gibi farklı markalar da yer alıyor.