Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) tarafından yapılan çalışmada Ankara'nın en gelişmiş ilçesinin Çankaya olduğu

Çankaya, Türkiye sıralamasında ise ülkenin en gelişmiş ikinci ilçesi oldu.

Araştırma, TÜİK, MEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerinden yararlanılarak gerçekleştirildi.

81 ildeki 973 ilçe kapsamında gerçekleştirilen araştırmanın Ankara değerlendirmesinde Yenimahalle ikinci sırayı aldı.

Araştırmada, Türkiye'deki ilçelerin sosyo- ekonomik gelişmişlikleri, şehirleşme hızı, üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, POS cihazı sayısı gibi veriler esas alındı.

Araştırmaya göre en gelişmiş 10 ilçe arasında İzmir'den ilçe yer almazken, en az gelişmiş durumdaki 6. kademe ilçeler, aynı zamanda en yüksek doğurganlığın olduğu ilçeler olarak dikkat çekti.

Doğrusu Çankaya’ya birinci olmak yakışırdı.

Bakmayın gelişimde ikinci sırada yer aldığına, her zaman gönüllerin birincisidir Çankaya…

Önümüzdeki yerel seçimlerden sonraki süreçte, Çankaya’nın söz konusu araştırmalarda birinci sırada yer alması tüm Ankaralıların arzusu.

Bunun gerçekleşmesinin yolu da daha verimli çalışmalardan geçiyor.

Önümüzdeki yerel seçimlerin ardından bu yolda çok daha güçlü adımlar atılması Başkent halkının en büyük beklentileri arasında yer alıyor.

Başkent Ankara’da 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sonuçlarının yanı sıra, içinde bulunulan ekonomik sorunların geleceği noktalar da büyük bir merak konusu.

Giderek artan fiyatlar ve buna bağlı olarak her geçen gün daha da zorlaşan yaşam koşulları, insanların geleceğe dair umutlarını yok ediyor.

Başta gıda ürünleri olmak üzere, gider kalemlerindeki artışlar, özellikle dar ve sabit gelirli aileleri, büyük bir ekonomik çıkmaza sürüklüyor.

Çalışan kesimlerin aylıklarında yapılan düzenlemeler ise etiketlerle yarıştan hep yenik çıkıyor.

Emekli kesimi ise aylıklarda yapılan artışlarda umduğunu bulamamanın çaresizliğini yaşıyor.

Aylıklarda yapılan düşük oranlı zamlar, etiketlerdeki fiyatların artışına ayak uyduramıyor.

Emeklilerin sırtındaki yük, yerel seçimlerin de zorlamasıyla soluk aldıracak bir iyileştirme getirir mi?

Bu yönde çalışmalar olduğu söyleniyor…

Düzenleme mağdurları müjdeli haber bekliyor.