Mamak Belediyesi Çözüm Merkezine gelen talep ve şikâyetler en hızlı şekilde yanıtlanıp çözüme kavuşturuluyor. Kıbrısköy Mahallesinde çıkan yangın sonrasında oluşan molozlar ve kötü kokular gelen ev Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Mamak Belediyesine teşekkür etti

Akşam saatlerinde çıkan yangın sonucunda, Kıbrısköy Mahallesi Kavak Deresi Caddesinde bulunan ev alevlere teslim oldu. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin gece boyu yürüttüğü söndürme çalışmalarının ardından çıkan yangın kontrol altına alındı. Ev sahibi Nurhan Albunar’a ait ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, yangın sırasında evin boş olması herhangi bir can kaybının yaşanmasının önüne geçti. Nurhan Albunar’ın kızı Sevda Balkoca yangının elektrik kontağından çıktığını belirtirken yangın sonrası enkaz kaldırma çalışmaları için Mamak Belediyesi Çözüm Merkezine ulaşarak talepte bulundu. İlk kez başlarına böyle bir olayın geldiğini, belediyeden yardım için talepte bulunduğunu belirten Sevda Balkoca, Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yardıma gelmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Yangın sonrası ortaya çıkan hafriyat ekiplerce çuvallara konularak temizlendi.

Kötü kokuların yükseldiği çöp ev temizlendi

Mamak Gülseren’de uzun süredir kötü kokuların yayıldığı ev site sakinlerinin sağlığını tehdit ediyordu. Site sakinleri ev sahibiyle iletişime geçerek artan kötü koku ve böceklerden duyduğu rahatsızlığı defalarca bildirdiklerini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ifade etti. Özellikle yaz aylarında kötü kokunun dayanılmaz hale geldiğini belirten komşular, bu durumun sağlıklarını tehdit ettiğini vurguladı. Apartman içerisinde yaygınlaşan kötü koku ve böcek sorununa kalıcı bir çözüm için isteyen site sakinleri, Mamak Belediyesine başvurdu. Çözüm merkezi aracılığıyla belediyeden yardım isteyen site sakinlerinin talebi, Temizlik İşleri Müdürlüğüne iletildi. Şikâyetler üzerine harekete geçen Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirtilen daireye özel kıyafetlerle girerek, yıllar boyunca birikmiş çöpleri toplamak için kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Mamak Belediyesi, hem kötü kokuları gidermek hem de olası sağlık sorunlarını önlemek amacıyla gerçekleştirdiği detaylı temizlik çalışmasıyla, apartman sakinlerinin yaşam kalitesini artırma konusundaki hassasiyetini gözler önüne serdi.

Kaynak: Bülten