Pursaklar’da üreticilerin bahçelerinde, tarlalarında yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri aracısız, komisyonsuz bir şekilde doğrudan tüketiciye sunduğu köylü pazarları ile vatandaşlar, doğal ve organik ürünlere kolayca ulaşma imkânı buluyor.

‘‘Üreticilerimizin binbir emekle ürettiği, sağlıklı ve organik ürünler bu pazarımızda değer kazanıyor’’

Köylü Pazarları sayesinde üreticilerin kendi ürünlerini aracısız olarak tüketici ile buluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Köylü Pazarında üreticilerimiz aracısız olarak ürünlerini vatandaşlarımıza direk ulaştırma imkânı buluyor. Köylü Pazarlarımız sayesinde hem üreticimiz kazanıyor, hem de hemşehrilerimiz daha sağlıklı ürünler tüketiyor. Üreticilerimizin binbir emekle ürettiği, sağlıklı ve organik ürünler bu pazarımızda değer kazanıyor. Bizler de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya, üreticimize her fırsatta destek olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Küçük çapta üretim yapan üretici sertifikalı köylülerin kendi tarlalarında yetiştirdikleri ürünlerin satıldığı Salı günü Saray Kapalı Pazar Alanında ve Cuma günü ise Salı Kapalı Pazar Alanında olmak üzere hafta da iki kez kurulan pazarların, bilinçli tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Kaynak: Bülten