Ankara

Belediye başkanlarından "Kışlalı" mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları 25 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Taner Kışlalı’yı andı.

Eski Kültür Bakanı, siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın bombalı suikast sonucu öldürülmesinin üzerinden 25 yıl geçti. Kışlalı'nın ölüm yıl dönümünde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları mesaj yayımladı.

Belediye başkanlarının X hesabından yapılan paylaşımı sizler için derledik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

Ülkemizin çağdaş düşünce dünyasına değerli katkılar sunan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı, hain bir suikast sonucu kaybedişimizin yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin

“Demokrasilerde mucize yoktur; demokrasiler, ona inanan, güvenen bilinçli yurttaşların çabalarıyla esenliğe kavuşurlar. Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür” diyen Ahmet Taner Kışlalı’yı büyük bir özlemle, sevgi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. #ahmettanerkışlalı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 

“Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür.” sözünü akıllara kazıyan korkusuz kalem, Cumhuriyet değerlerimizin yılmaz savunucusu, bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı hain bir suikast sonucunda aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özaslan

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı hain bir suikast sonucu kaybetmemizin yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. O, fikirleriyle, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığıyla Türk milletine rehberlik eden, karanlık zihniyetlere karşı duruşu ve cesaretiyle her zaman yolumuzu aydınlatan değerli bir aydındı. Ruhu şad olsun.

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu

Ülkemizin değerli aydınlarından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı vefatının 25. yılında saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

@selimcirpanoglu