Özel Kalem Müdürlüğü personelinin vatandaşlarla ve diğer müdürlüklerle olan ilişkilerindeki verimliliği artırmak, Mamak Belediyesi temel hedef ve vizyonu doğrultusunda etkili iletişim kurulması amacıyla düzenlen eğitime, Özel Kalem Müdürü Bekir Abay ve Özel Kalem Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Özgüvenin önemi

Bir gün süren eğitim kapsamında, çalışanların bireysel ve kurumsal gelişimine yönelik bilgileri paylaşan Eğitmen Hakan Şahin, güven ortamı oluşturulmasının yanı sıra, beklentilerin netleştirilmesi ve kurumsal alışkanlıkların geliştirilmesi üzerinde durdu. Personelin karşılaştığı bireysel gelişim zorluklarına yönelik çözümler, kanıtlanmış yöntemler, grup çalışmaları ve geri bildirimler ile desteklenerek ele alındığı eğitimde sosyal ilişkiler ve doğru iletişim kurma konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, kendine güvenmenin sağlıklı bir iletişim için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Gündelik hayattan örnekler

Şahin iletişim kurarken yaşadığımız sorunları çözmek için her bireyin farklı değerlere sahip olabileceğini anlayarak, iç görü kazanmanın yöntemlerini katılımcılarla paylaştı.

Şahin, kendini yönetme, insan ilişkileri, süreç becerileri, iletişim ve sorumluluk konu başlıkları altında, gündelik hayattan verdiği örneklerle ve soru cevap yöntemiyle, bu zorlukların üstesinden gelme yollarını katılımcılara aktardı.

Kaynak: Bülten