Katettikleri yol yüzünden her zaman övgüyle söz ettiğimiz voleybola bir de ters açıdan bakalım, ne göreceğiz.

Hatay Büyükşehir Belediye otelden atıldı, yemek zaten verilmiyordu, paralar ödenmiyordu! Çocukların yaşadıkları kentlere gidecek parası bile yoktu! 10 gün sonra belediye yönetimi değişti. Paralar yine ödenmedi! Ama futbol takımına pirim açıkladı belediye yönetimi! Olmadı! Demem o ki o paralar ne oldu, çocukların hakkı ödendi mi?

Ankara’da kadın takımı eksikliği yaşanacaktı. Şu anda Sultanlar liginde iki temsilcisi birden oldu. Biri satın alma ile lige çıktı. Öbürü Adana’dan geldi Keçiören Belediyesi ile birleşti.

Biri sürekli oyuncu-teknik adam değiştiren şehir şehir dolaşan bir takım. Diğeri İstanbul merkezli bir holding takımı. Petrol işine de yöneldi, Hakkında konuşulanlar var ama bu beni ilgilendirmez. Aslında Birinci Ligde de takımları var! Geçenler de bir de Fenerbahçe’ye sponsor oldular! Allah daha çok versin.

Voleybol ülkesiyiz ama kadınlarda yakaladığımız başarıyı erkeklerde bir türlü bunu yeterince gerçekleştiremiyoruz. Voleybol otoritelerine danıştım, söyledikleri aynen şöyle:

“Köşelerimiz çalışmıyor. Liberolar naçar kalıyor! Çaprazlar hep formsuz. Bu kategoride bir silkinme ve yeniden yapılanmaya ihtiyaç var.”

Kadınlarda bir var bir yokları oynuyoruz! Ebrar olimpiyat takımında beklediğimizin altındaydı, o sebepten belki de dördüncü olduk. Oysa yenemeyeceğimiz takım yoktu oralarda!  Otoritelerden biraz rol çalayım; köşelerimiz de sakat falan randıman vermedi bence!

Erkeklerde roller tersine dönüyor galiba. Erkeklerde Başkent’in üstünlüğü yavaş yavaş sona eriyor. Son şampiyon Halkbank sıradan bir takım kurdu, yeni bir yüze ihtiyacı var. Fenerbahçe yine aynı, bu kadro ile mücadele verecekler. Baş Antrenör Kerem Eryılmaz’ın büyük beğendiği topladığını söylemeliyim.

Bu sezon zirvede çekişmenin Galatasaray ve Ziraat Bankkart arasında olacağı ifade ediliyor. Bekleyip, görelim... İkisi de önemli isimlerle takımlarını uzun süre önce tahkim ettiler. Halkbank-Ziraat final klasiğinin artık İstanbul-Ankara çekişmesi şekline dönüşmesi bekleniyor. Ama Arkas Sporu sakın unutup yabana atmayalım!

Kadro yapamayan, bugüne kadar çalışamayan, yeni yeni takım yapma gayreti gösteren şehir takımları var, voleybol ülkesinde! Buraya ya siyaseti sokmayın veya sonuna kadar sokup güçlü takımların oluşması sağlanılabilsin…

Kadınlarda Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Türk Hava Yolları dörtlüsü ön plana çıkıyor… Galatasaray genç ve yetenekli bir takım, sürpriz yapabilir dördüncülük için!

Diğerleri, diğerleri olurlar bence!

Tüm takımlar üçer dörder yabancı ile önemli mevkilerde oynayacaklar liglerde. Milli takım geri kalanlardan mı seçilecek?

Bu bir paradoks değil mi?