Ankara

Ankaragücü taraftar grubu: İç saha maçlarına girmeyeceğiz

Ankaragücü taraftar gruplarından ‘Bekar Evi Çocukları’, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, tribün çıkış kapısının yanındaki demirlerin kaldırılmasını ve kendilerininin bu konu hakkında bilgilendirilmesini talep ederek aksi durumda iç saha maçlarına girmeyeceklerini ifade etti.

Muhammed Ali YAHŞİ

Dün akşam oynanan ve Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona eren maçın ardından çıkan olaylar üzerine sosyal medya hesaplarından açıklama yapan ‘Bekar Evi Çocukları’ adlı Ankaragücü taraftar grubu, “Fenerbahçe maçından sonra kolluk kuvvetlerinin tribünümüzden çıkan taraftarlarımıza karşı orantısız ve gereksiz müdahalesini anlamadık. Senelerdir Ankara Emniyetini zor durumda bırakmamak polislerimiz ile karşı karşıya gelmemek için doğa üstü bir çaba sarf etmekteyiz. Bu çabamızın karşılığında da düzenli aralıklarla jop ve biber gazı gibi çağ dışı muamele almaktayız” diyerek şu soruları yöneltti: 

-Polis teşkilatında Ankaragücü taraftarına karşı oluşan kin ve nefret duygusu nereden gelmektedir?

-Biz Ankara Emniyetine yardımcı olmaya çalıştıkça, Emniyet ile taraftarın arası neden gerilmeye çalışılmaktadır?

-Her sene özellikle İstanbul takımlarına karşı oynadığımız müsabakalarda oluşan polis şiddetini ne ile açıklamak mümkündür?

-Çocuk aile ve yaşlı kişilerin de tribün kapısının önüne biber gazı atmak hangi amirin emridir?

-Taraftarlarımız arasında astım hastası olan kardeşlerimiz dün geceyi hastanede kontrol amaçlı geçirmiş olup, kıllarına zarar gelse kim, nasıl bunun hesabını verecek?

“SORUMLU İSTİFA EDECEK” 

Sorulacak sorunun çok ve verilecek tek bir mantıklı cevabın olmadığını belirten taraftar grubu, olayın sebebinin tribününün açılmayan kapılar olduğunun altını çizerek Ankaragücü yönetimine “Stad ile ilgili bu işi düzenleyen, organize eden kim varsa taraftarlarımızdan özür dileyip istifasını verecek. Stadın ilk gününden beri çekilen bu çile tüm camia tarafından biliniyorken bu olayın üzerinde herhangi bir çalışma sergilemeyen binlerce insanı tek bir kapı çıkartmaya çalışıp ezilme riskiyle karşı karşıya bırakıp önlem almayan kim ise taraftar bilgilendirilip bu işin üstü kapatılmayacaktır” ifadelerin kullandı. 

AVUKATLAR HER MAÇ ÖNCESİ TURNİKELERDE BULUNACAK

“Tribünümüzün çıkış kapısının yanında bulunan demirlerin ivedilikle kaldırılarak ilk iç saha maçına yetiştirilmesi bizim nazarımızda tartışmaya kapalı bir konudur” diyen grup, görevlilerin konu hakkında ilgilenmesine çağrıda bulundu. Taleplerinin karşılanmaması halinde iç saha maçlarına girmeyeceklerini belirten grup, “Sorumlunun istifasından sonra yine aynı muamelenin devam etme riskine karşı tribünümüzün avukatları her maç öncesi turnikelerde bulunup, insan ahlakına karşı her türlü işlem için suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.