Yeni teknik direktör, yeni bir oyun sitemi ile kazanılan Sakarya galibiyetinin Ankaragücü açısından değer kazanması ve ileriye dönük umutların artması için Bandırma maçı çok önemli bir konuma gelmişti. Hatta bazı Ankaragücü yazarları, henüz 7.haftada olunmasına karşın bu maçı yönetim açısından da bir kader karşılaşması olarak nitelendirilmişti.

Sakarya galibiyetinin yarattığı olumlu hava ile yönetimin uzun bir aradan sonra ilk kez bir araya gelip toplanması, kaynak yaratma üstadı Faruk Koca’nın TFF’den gelecek iyi haber beklentisiyle umutlarını artırması, velhasıl iyi gelecek her şey Bandırma maçından alınacak iyi sonuca bağlanmıştı. Aksi durumda zaten tartışılan yönetimde büyük çatlaklar olacağı, tribünden gelen küfürlü tezahüratlara artık kulakların tıkanmayacağı hatta ciddi isimlerden bir veya birkaçının istifa edeceği de ileri sürülmüştü.

Bandırma maçı hiç de beklendiği gibi geçmedi… Öyle ki futbolcuların büyük çoğunluğu, nerede inceyse oradan kopsun modundaydı.

İstatistikler kim ne ders desin gerçeği yansıtır. Koca 45 +3 dakikada sarı lacivertlilerin hanesinde gözüken isabetsiz bir şut vardı. Her istatistik, Başkent ekibi için skandal nitelikteydi. Böyle oynamakla mı şampiyonluk mücadelesi verilir Allah aşkına.

40 yaşında EYT’yi bekleyen Paixao, koca çınara yetti de arttı bile… bir gol ve bir asistle Ankaragücü’nün fişini çeken isimdi.

Büyük umutlarla alınan Dadashov, Sakarya maçında oyundan alınıp 4-6-0 sistemine dönülmüştü… Bu maça da aynı düzende çıkıldı. Sonuç mücadelenin ancak 73’üncü dakikasında Efkan Bekiroğlu’nun şutunda topun, tıgır – mıngır kaleci Zafer’in kucağına gelmesiyle isabetli şut sayıldı. Vah ki vah Ankaragücü’nün haline… Sadece bu kadar mı elbette ki hayır… Diğer futbolcuların şut becerileri gelelim:

Cephas, Tolga Ciğerci ve Saponara 0, Efkan 1/1, Kitsiou ve Ali Kaan 1/0, Rotariu 2/0 (Sonradan oyuna girenlerden Dadashov 1/0, Varga, Hayrettin ve Schulz’un 0)

Bandırma iyi ki 2-0’dan oyunu rölantiye aldı. Sarı- lacivertliler yalandan istatistiklerini azıcık düzeltebildi. Yoksa ortaya facia bir sonuç da çıkabilirdi.

Hiç mi iyi bir isim yoktu diye soracak olursanız; yediği iki gole karşın yaptığı 5 kurtarışla kaleci Bahadır Güngördü ve azıcık da Rotariu…

Ankaragücü daha 7.haftada 4 yenilgiye ulaştı. Merak ettim, Koca Çınar’ın yeniden süper lige döndüğü 2021-22 sezonunda ilk yenilgisini 11.haftada Eyüp’ten almış. Oldukça çekişmeli geçen 36 maçlık koca maratonu, son haftalardaki rehavetinden dolayı aldığı mağlubiyet ve beraberlik sayısını artırmasına (7 beraberlik ve 8 yenilgi) rağmen 70 puan ve 2’li averajla Ümraniye’nin önünde şampiyonlukla noktalamıştı.

Dönelim günümüze… Futbolculardaki bu rahatlık ve kötü oyun sürdükçe Başkent ekibinde işler zor düzelecek. Bu durumdan da pamuk ipliğine bağlı olan yönetimdeki iplerin çabuk kopacağı anlamı çıkıyor.

Tabii yönetim kendiliğinden çekip gitmezse… Sanırım Ankaragücü’ne gönülden bağlı olanların çoğunluğu da bunu istiyor.