Ankara

Ankara Kent Konseyi bugün toplanıyor

Ankara Kent Konseyi, bugün genel kurul için toplanıyor.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak genel kurulun sloganı "Bu seyirde herkes kaptan" olacak. Ankara Kent Konseyi (AKK), Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önderliğinde 6 milyon Ankaralının ortak akıl ve katılımıyla bir araya geliyor. Yeni dönem Genel Kurulu, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde "Bu Seyirde Herkes Kaptan" sloganıyla gerçekleştirilecek.

AKK, katılımcılık, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda faaliyet gösteren 2 bin 500'ü aşkın bileşen ve sivil toplum örgütünün yanı sıra 4 bine yakın gönüllüsü ile önemli bir rol üstleniyor. Kentin geleceğini şekillendirmek için çalışan AKK, 5 yıldır 5778 toplantı, 2 bin etkinlik ve 6 bin saate yakın çalışma süresiyle Ankara'nın sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlıyor.

Genel Kurul'da yeni yönetim kurulu ile yürütme kurulu başkanı ve diğer organların seçimi yapılacak. Uluslararası Kolaylaştırıcılık, Katılımcılık ile Demokrasi Ödülleri sahibi AKK'nin Genel Kurulu, aynı gün içinde tamamlanacak.