Ankara

ABB'den "Dünya Akciğer Günü" etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Dünya Akciğer Günü'nde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) işbirliğinde "Dünya Akciğer Günü" etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

"Dünya Akciğer Günü" etkinlikleri kapsamında;  25-26 Eylül tarihlerinde Kızılay Metro istasyonlarında nefes ölçümleri ve etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Belediyenin sosyal medya hesabından"Nefes almak yaşamın anahtarıdır." başlığıyla yapılan paylaşımda "Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) öncülüğünde bir araya gelen 23 derneğin oluşturduğu Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu'nun düzenlediği "Dünya Akciğer Günü" etkinliklerine Başkent ev sahipliği yapıyor.  SEMPOZYUM;  27 EYLÜL 2024  10.00 / 16.00  ABB KONFERANS SALONU  Belediyemiz desteğiyle düzenlenen "Dünya Akciğer Günü" etkinlikleri kapsamında;  25-26 Eylül tarihlerinde; Kızılay Metro İstasyonunda bilgilendirmeler, nefes ölçümleri ve etkinlikler gerçekleştirilecektir.  Tüm halkımızı bekliyoruz" ifadesine yer verildi. 

Türk Toraks Derneği'nden yapılan açıklamada "Halk seminerleri, akciğer kapasitesi ölçümleri ve solunum sağlığına yönelik egzersiz eğitimini içeren etkinliğimize sizleri de davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu'nun "25 Eylül Dünya Akciğer Günü" ile ilgili basın bildirisine linkten ulaşabilirsiniz.