İsmimizden soy ismimizden yayılan titreşimler ile doğum tarihimizden yayılanların sentezlenmesi ile, sayıların toplanıp, sadeleştirilmesiyle yapılan bir analiz olan numarolojiye ilişkin konuştuğumuz Numerolog ve uluslararası mentor Belma Doğan, “Numeroloji ile insanlar kendileri ile ilgili bildiklerinin, bilmediklerinin, yeteneklerinin, potansiyellerinin, derslerinin farkına varır” diye konuştu.

Doğan, numerolojinin Pisagor’a kadar dayandığını belirterek, “İnsanlık tarihi kadar eski, mistik ve gizli bir ilim, matematiksel bir öğretidir. Bizim dünyaya gelirken kendimize biçtiğimiz rolü, bunu gerçekleştirmek için var olan donanımımızı, potansiyellerimizi sayılarla gösteren bir ilimdir” ifadelerinde bulundu.  

Numeroloji nedir?

Numeroloji Pisagor’dan gelme kadim bir bilgidir. İnsanlık tarihi kadar eski, mistik ve gizli bir ilim, matematiksel okült bir öğretidir. Bizim dünyaya gelirken kendimize biçtiğimiz rolü, bunu gerçekleştirmek için var olan donanımımızı, potansiyellerimizi sayılarla gösteren bir ilimdir. 

Öncelikle Numeroloji serüveniniz nasıl başladı?

Kurumsal hayattan geliyorum, İngilizce Öğretmeni olarak başlayan kariyerim, özel bir bankada şube müdürlüğüne kadar giden bir yolda devam etti ve bankacılık hayatıma paralel giden iletişim, yöneticilik, satış pazarlama, koçluk konularını içeren eğitmenlik serüvenim. Ardından kurduğum danışmanlık şirketiyle bir süre proje yöneticisi olarak da yürüdüm yolu. Şu anda bir sivil toplum kuruluşu olan BPW İstanbul İş ve Meslek Sahibi Kadınlar derneğinin de üyesi ve gönüllü mentoruyum. “Yola çık, der bu kalp, “ben kimim, neden varım, ne yapmalıyım, bunun ötesinde ne var” der. Göcek gazetesindeki “Hayatın Sihri” köşemde çadırlarla dört gün boyunca yürüdüğümüz Yörük Göçünü anlatırken şöyle bir cümle kurmuştum: “Dağın, taşın, önümden süzülerek geçen yılanın bile bir mesajı vardı.” “Bu ruh bu bedene sığmıyor” diye noktaladığım bir yazımın ertesi gününde çıktığım, yine kendimi aradığım bir yolun sonunda bekliyordu kozmik enerji ve numeroloji ilmi beni. Kendimi sorguladığım yazımın ardına çıktığım yolda bu ilme rastlamam tesadüf olamazdı. Kendime yürüdüğüm bu yolda numerolojinin verdiği ipuçlarıyla beni aydınlatması, beni bana net bir şekilde anlatması beni çok heyecanlandırmıştı.  Eğitimini alınca da önceleri aile fertlerinden başlayarak tanıdığım herkese analiz yaptım, hiç mi şaşmaz, şaşmadı. Numeroloji kendini arama yolculuğumuzda el yordamıyla bulmaya çalıştığımız şeyleri nokta atışıyla tespit edip, bize hatırlattığı, kendimizi keşfetmemizde yol gösterici olduğu için, kendini kabul etmen, ötekini kabule geçmen konusunda desteklediği, hayatlara dokunduğu için numerolog oldum. Hayatlara sihirli bir değnekle dokunuyormuşum gibi hissetmek beni çok mutlu ediyor. Danışanlarıma analiz sonucunu otuz dakikayı bulan ses kaydı ile gönderiyorum.

Numeroloji bize ne öğretir?

Her birimiz kendi yolculuğumuzu yapıyoruz. Her birimiz biriciğiz, farklı notalarla çalıyoruz. Yaşadıklarımızla kendimizi keşfetmeye, boşlukları doldurmaya veya keşfedemeyip aynı döngülerle yaşıyoruz. Biz dünyaya gelmeden tekamül planımız ilahi bir matematikle oluşturulmuş, ismimiz ve doğum tarihimizle hangi frekanslarla destekleneceğimiz belirlenmiştir. Ruh yüksek frekanstan 3.boyuta, dünyaya düştüğünde tekamül süreci başlar. Tekamül sürecinde yeteneklerini, potansiyellerini açığa çıkarmak, zaaflarını fark edip, değiştirip dönüştürmek için buradadır varlık. Yaşam sıfır, ölüm bir ise, hepimiz bire varma yolundayız. Numeroloji varoluş amacımızı kavramamıza yardım eder, ona ulaşmak için gittiğimiz yola ışık tutar, farkındalık yaratır. İsmimizin, soy ismimizin altındaki bilgiyi, sırrı bize gösterir, ruhu kendisiyle tanıştırır. Numerolojiyi hayatlarımızı yoluna sokmak, uyanmak, yolumuzu farkındalıkla yürümek için kullanıyoruz. Uyan ve fark et diyor. Çünkü bu yol, ruh, zihin, beden uyumu ile, dengede olduğunda bulabileceğin bir yol. Ne yapmamız gerektiğine ışık tutan, kendimizle ilgili bildiklerimizi veya bilmediklerimizi, yeteneklerimizi, potansiyelimizi, derslerimizi, neyi neden yaşadığımızı bulmak için bir pusula ve bunu bize sadece sayılar anlatır, bütün bu bilgiler ismimiz ve soy ismimiz içinde ve doğum tarihimizde saklı. Numeroloji sayıların taşıdığı gizemi ve altında saklı bilgiyi gösterir. İsmimiz ruhumuzun hediyesidir, harfler ve harflerin yankılanışı, yani matematiksel karşılığı. “Ben kimim, neden doğdum, neden buradayım, ne yapmalıyım? Neden, niçin, nasıl” sorularına açıklık getirir, bu soruların birçoğunun yanıtını verir, ne olduğunuzu, ne olmadığınızı gösterir, bunu sayılarla yapar. Bizler çeşitli renkleriyle sanat eserleriyiz. Şöyle düşünün; bembeyaz bir tuvale deniz resmediyorsam özünde mavi vardır zaten, var olan maviyi bilirsem ki var, her tonuyla kullanabilirim. Bu resim kızıllık olduğunda en iyi versiyonuna ulaşacaksa, gün batımına ve denize yansıyan ışıltısını resmetmek için kırmızıya ihtiyacım olur, hangi renkleri bir araya getirirsem kızıllığa ulaşırım, bunu bilmem gerekir. Yakamoz ise istenen fırçamın ucuyla beyazlar konduracağım demektir. Eğer bir ormansa resmettiğim yeşilin tonları baskındır, bu tonları kullanmamak, potansiyelini ortaya çıkarmamak ormana haksızlık olurdu. Numeroloji isim soy ismimizle renklerimizi, rütbelerimizi gösterirken, doğum tarihimizle hangi renge ihtiyacımız var ve bu renkleri nasıl elde edeceğimizi, hangi rengi nereye, nasıl koymamız gerektiğini anlatıyor bize, fark ettiriyor, keşfettiriyor. En iyi versiyonumuzu nasıl yaşarız onu anlatıyor. Her bilgi deneyime dönüştüğünde anlamlı, var olduğunu bilmediğiniz bir bilginin sizde var olmasının ne size ne de bütüne katkısı olur. Bizler deneme yanılma yöntemiyle, zor taraftan geldik, el yordamıyla bulduk ve yürüdük bu yolu. Şimdi bu sistemler, ilim kolaylaştırıyor hayatı, yol haritası sunuyor.

İSİM VE SOYİSMİMİZİN ALTINDAKİ BİLGİ

İsim, soyismimizin altındaki bilgi, sır nedir ve sayılar bize ne anlatır?

İsmimiz hakikatimizi, özümüzü, doğum tarihimiz ise kaderimizi gösterir. Kazanılmış haklarımızı, doğarken kendimize biçtiğimiz rolü ve o rolü gerçekleştirmek için donanımınızı, yeteneklerinizi, potansiyellerimizi, derslerimizi gösterir. İsim ve soy ismimizdeki her bir harf bir çakraya denk gelir ve o çakraya titreşim getirir. Her isim seslenildiğinde, yankılandığında veya düşünüldüğünde bir frekans yayar ve o titreşim ilgili çakrayı besler. Eğer çakraya isminizden, soy isminizden harf geldiyse cebinizde getirdikleriniz var demektir. İsmimizden getirdiklerimiz kazanılmış haklarımızdır, yeteneklerimiz, nişanelerimiz, apoletlerimiz, harfin olduğu çakrada enerjini doğru yere akıt deriz. Harfin olmadığı çakra ise o çakranın güçsüzlüğünü gösterir bize, demek ki öğrenilmesi gereken dersler var, yani karmik borçluyuz demektir. Karma hayata neyi halletmeye geldiğimizdir, biz ne yaparsak bu çakraları şifalandırabiliriz. İlahi sistem birçok bilgi ile, sembollerle bize bizi ve evreni anlatmaya çalışıyor. Numeroloji 9 çakra üzerinden yapılan bir analiz yöntemidir. Enerji sistemlerinde 7 temel çakra üzerinden çalışılır, her bir çakra vücuttaki organlarda enerji akışını sağlamakla yükümlüdür, insanoğlunda yedi tane temel çakra vardır. İnsan bedenindeki duygu ve düşüncelerimizden beslenen, fiziksel anlamda organlarımızı da etkileyen enerji merkezleri. Ben aynı zamanda bir kozmoenerjistim. Kozmik enerji sistemi, kökenini ve gücünü 5.000 yıl öncesine dayanan kadim bilgiler ile gizli bilgilerden alan bir şifa sistemidir. Kişinin bedenindeki rezonansa uygun şekilde çalışmakta ve ihtiyacı oranında arınma, şifalanma ve koruma sağlayarak bütünsel dönüşüme katkı sunmaktadır. Geleneksel tıp ile modern tıp yöntemlerini şifa sistemi üzerinden derinlemesine inceleyen, araştıran ve kadim bilgileri mucizevi etkiler yaratacak bir enerji şifa bilimine dönüştüren tıp doktoru Alexander Vladimir Petrov’dur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul görmüş enerji bilimi sistemidir.

Farklı olan her şey “Toprak Ana” sergisinde Farklı olan her şey “Toprak Ana” sergisinde

Çakra nedir?

Sanskritçe tekerlek anlamına gelen çakra, insan bedeninde bulunan ruhsal ve fiziksel enerji noktalarıdır.  Yaşam enerjisinin vücudumuza aktığı insan bedenindeki enerji merkezleridir. Her çakra bir ya da birkaç organla ilintilidir, her bölgenin çakrası ilgili bölgedeki organı etkiler. Eğer varlığın tüm çakraları dolu ise, yani her çakrada harfi var ise; deneyimli ruh varlığı deriz, şüphesiz zorluklar yaşar ama ne yapacağını bilir, önüne gelen tüm konuları halledecek tecrübededir.

Numeroloji analizi nasıl yapılıyor?

İsmimizden soy ismimizden yayılan titreşimler ile doğum tarihimizden yayılanların sentezlenmesi ile, sayıların toplanıp, sadeleştirilmesiyle yapılan bir analizdir.  11, 22, 33 rakamları sadeleştirilmeyen özel sayılardır. 

Numeroloji analizi yaptırmak için hangi bilgilere ihtiyacınız var?

İsim, soy isim ve doğum tarihine ihtiyaç vardır, evli bir kadın ise kızlık soyadını da istiyoruz, çünkü doğduğumuz tasarım o. Ardından hemen şu soru gelebilir, ama doğum saatimi bilmiyorum, Türkiye’de bir çok kişi bilmiyor, ama bu bilgi astroloji doğum haritasında gerekiyor. Numerolojide sadece isim soy isim ve doğum tarihi yeterli.

Numeroloji fal mıdır?

Numeroloji fal değildir, kökeni Pisagor’a dayanan matematiksel bir sistemdir, kadim bir bilgidir, ilimdir.

Numeroloji analizinde nelere bakıyorsunuz?

Ruh güdümüze yani ana kulvarımıza, yaşam amacımıza, pin kodumuza yani ruhumuzun şifrelerine, kaderimize, yaratılışımıza, fıtratımıza, baskın özelliklerimize, eksik çakralarımıza, atasal özelliklerimize, neden aynı döngülerle yaşadığımıza ve nasıl dönüştüreceğimize, bulunduğumuz yıl çakra tesirine, değişim dönüşüm yıllarımıza, konularına, engelimize, yine konu ve mücadelesiyle zirve yaşlarımıza, doyuma ulaşacağımız mesleklere, elementlerimize kadar inceliyoruz.

Numeroloji analizi almak neden önemli?

Daha geniş bir vizyonla evrendeki büyük resmi görmeye başlamak, kendini keşfetmek, yürüdüğün yoldan emin olmak veya düzeltmen gerekenleri öğrenip oraya doğru yönelmek için numeroloji analizi almak bence çok önemli. Bu ilim ile tanışıp, evrenin ve tasarımlarımızın matematiksel yankılanışını keşfettiğimde, muhteşemliğine bir kez daha hayran kaldım.

Kaynak: Zehra ŞAHİNDOKUYUCU