Bin Gönüllüden Biri Sen Ol Derneği ve Ankara Sanat Kulubü (ASK) olarak her yıl olduğu gibi Yılbaşı Balosu düzenlendi. Gece Yenimahalle Belediyesi'nin  katkılarıyla Yenimahalle Belediyesi'nin Karanfil Salonunda gerçekleşti. Zübeyde Hanım Konuk Evinde kalan hastalar, dernek üyeleri, gönüllüler, hasta ve hasta yakınları geceye katılımları ile destek verdiler. 350 kişinin katıldığı gecede halk oyunlarını, tedavisi bitip iyileşen hastalar, tedavisi devam eden hastalar, dernek üyeleri ve gönüllüleri hep birlikte sergiledi. Gecede Ankara kız oyunu, erik dalı ve zeybek oynandı.

Bin Gönüllüden Biri Sen Ol Derneği Başkanı Çiğdem Kuzucu, “Dansın psikolojik etkisi var  dedik ve provalara  başladık. Dans bize, vücudumuzu hareket ettirdiğimizi  gördükçe çoğu sosyal ortamda arayıp bulamadığımız özgürlük hissini yaşattı. Grup terapisi gibiydi adeta. Dans hocalarımız moral depomuz ve  gönüllü psikoloğumuz oldu. Gülçin Akpınar hocamızı ne kadar yorsak da bizden şikayet etmedi. Dakikalarca yanlışlarımıza güldük, zorlandığımız adımları değiştirip kendimize göre ayarladık. Yapamadıkça gayrete geldik yapmak için daha çok çalıştık. Profesyonel değildik ama hepimiz gayretliydik hiç pes etmedik. Çünkü Amacımız vardı. Kanser hastaları evde kapalı kalmamalı sosyal hayatın her yerinde yer almalı. Bizler başardık sizler de başarırsınız demek istedik. Çok kısa zamanda sahneye çıktık. 10 Aralık Erişkin Lösemi Hastaları Gününe özel oyunumuzu coşkuyla oynadık bol alkış aldık" şeklinde konuştu. 

Türkiye’de 75 kişiden biri Çölyak hastası Türkiye’de 75 kişiden biri Çölyak hastası

Açılış konuşmasında Ankara Sanat kulübü Başkanı ve Dernek kurucu üyesi Türker Demir açılış konusmasında "Bin gönüllüden biri olmaktan çok mutluyum. Bizler ve oyuncularımız içinde değişiklik oldu. Senelerce çocuklarımızı yetiştirdik ve topluma kazandırdık. Onların da böyle bir sorumluluk projesinde yer almaları onlara ayrı bir onur verdi. Halk oyunlarında yer alan bütün oyuncularımız bizi gayretlendirdi. Bu yüzden alkışı hak edenler onlar. Bu çalışmalarımız her sene katlanarak devam edecek" dedi.

KANSERİ YENİP HASTALARA UMUT OLDULAR

Açılışı ilik nakli bekleyen 8 yaşında ki Kırgızistan'dan gelen Adila yaptı. Kemoterapisini alıp oyuna geldi gecenin maskotu oldu.

Geceye katılan dernek üyesi ve gönüllüsü Murat Değirmenci de şunları söyledi: "Bu derneğin bir üyesi ve oyunun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Bırakın kalabalıkta oynamayı yalnızken bile oyuna çok uzaktım yapamayacağımı zannederdim. Sahnede birçok duyguyu aynı anda yaşadım. Hem hüzün hem mutluluk. Şimdi hep seyirci olduğum sahnede oyuncuydum. Her yaştanım değerli oyuncularla bir arada büyük bir heyecanla oyunu sergiledik. Zeybekde kolumu açtıkça hastalarımızı kucaklıyormuş gibi, yere çöktükçe hastalıklarını süpürüyorum hissiyatıyla çok keyif aldım. BinSenDer'e teşekkür ederim."

Lösemi tedavisi gören Semra Boyvat ise, "3 yıldır bu dernekteyim ve oyundayım provalara koşarak geldim çok keyif aldım büyük moral buldum. Sahnede olmak benim gücümün göstergesi oldu, yendim kanseri geçti gitti, sizde katılın dansımıza." 

Dernek üyesi Dilek Demirçelik ise  “Muhteşem bir geceydi hiç kimse hastalığından konuşmadı ruhumuz şarkı söyledi hayat bizi dansa kaldırdı" dedi.

Diyarbakır 'dan gelip geceye katılan Ramazan Akman "Bu tür organizasyonların daha çok yapılması, benim gibi iyileşen hastaların ve tedaviye yeni başlayan hastaların bir araya getirilip kaynaşmasının önemini vurguladı.10 yıl önce nakil olduğumda camdan bakardım. Benimle aynı yolda yürüyen birilerini arardım. Şimdi iyi oldum. Yola yeni başlayanlara rehberlik yapıyorum. Allah izin verdiği sürece bu etkinliğe her yıl katılacağım” diye konuştu.

Geceye sanatçı Keran Şahbudak ve ekibi, sazı ve sözüyle renk kattı.

Kaynak: Zehra ŞAHİNDOKUYUCU