Ankara kulüpleri, Türk erkek voleyboluna damgasını vurmaya devam ediyor…Sadece ülke bazında değil yurtdışında da gerek şampiyonlar liginde gerekse diğer kupalarda da ülkemizi başarıyla temsil ettiler…

Deplasmanlı Voleybol Ligi'ne geçildiği 1970-71 tarihinden itibaren bir tek 1974/75 sezonunda Muhafızgücü şampiyonluğu elde etmiş, ağırlıklı olarak başta Eczacıbaşı olmak üzere hakimiyet İstanbul takımlarına geçmişti. Ta ki Halkbank'ın 1991-1996 yıllarındaki müthiş çıkışıyla üst üstte gelen 5 şampiyonluğuna kadar…Ardından 8 yıllık bir bekleyişten sonra Halkbank adeta küllerinden yeniden doğdu. Pandemi yüzünden tamamlanamayan 2019-20 sezonu sonrası bir diğer Başkent takımının yıldızı parladı…Ziraat Bankkart üst üste 3 defa şampiyon oldu. Bu sezon ise Halkbank finalde Fenerbahçe Parolapara’yı geçerek hem kupanın Ankara’da kalmasını sağladı hem de toplamda kupa sayısını 10’a yükselterek, 12 şampiyonlukla Türk voleybolunda sembol kulüp olmuş Eczacıbaşı’na bir adım daha yaklaştı.

Halkbank’ın bir başka özelliği de Türk voleybolunda dünya yıldızlarını ülkemize getirme kapısını açan kulüp olmasıdır…Bu yıldızları sahada yönetecek kariyerli çalıştırıcıları da ülkemiz salonlarında Halkbank sayesinde izledik.

Türkiye’ye Halkbank aracılığı ile gelen meşhur oyuncu ve antrenörler elde kalan oyuncular da olmadı yıllardır, Avrupa’nın ünlü kulüpleri transfer edip götürdüler bu yıldızları.

Bu yıl da öyle oldu. Takımı şampiyon yapan SlobodanKovac bir başka Avrupa takımına gidecek.

Dünyanın en iyi üç pasör çaprazı olduğu bilinen NimirAbdelaziz çok yüksek ücretler alacağı Japonya’ya transfer oldu.

Son olimpiyatın MVP’si olan Fransız EairvinNgapeth ile de yollar ayrıldı.

Bu sezonun başarısının anahtarlarından biri geçen yıldan kalan kadronun hemen tamamının takımda tutulmasıydı.

Bu yıl da bu üçlü dışında şimdilik kadro bozulmadı. Şampiyonlar Liginde şans arayacak bir takım için çok önemli bir özellik. Gidenlerin yerine onlar kadar ünlü isimlerin gelebileceği başkent kulislerinde dolaşıyor. Hatta bu konuda ilk adım da atıldı ve daha önce de formasını giyen DickKooy ile anlaşma sağlandı.

Çünkü Şampiyonlar Liginde olmak, Halkbank için çok önemli ve bu kantarda yıldızlarınız olmadan Avrupa ekipleri ile başa çıkamazsınız, bu bir gerçek.

Halkbank’ın gelecek yılda, yeni yıldızları ile takviye edilmiş kadrosunun performansını merakla bekliyoruz, umarız Ankara ve Türkiye için iyi işlere imza atarlar.