Genel

Yerel Medyanın Dijitalleşmesi Ankara'da masaya yatırıldı

Ankara bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) ve Türkiye İnternet Medya birliği (TİMBİR) iş birliğinde Ankara’da düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” ile son dönemde sıkça tartışılan  yerel medyada dijitalleşme ele alındı.
Ankara'da düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve RTÜK uzmanları ile akademisyenler, gazeteciler, televizyon yayıncıları, haber ajansı ve internet medyası temsilcileri, hukukçular, dijital yayıncılık ile pazarlama iletişimi uzmanları olmak üzere sektörün tüm paydaşları katıldı.  Sunumların yer aldığı konferansta, yeni yayıncılık modelleri, yerel medyadaki dijital dönüşümde sorunlar ve örnekler ile yapay zekanın medyaya etkisi ve riskler başta olmak üzere çeşitli konular ele alındı.

DİJİTAL MEDYAYA İHTİYAÇ DUYULUYOR
Türkiye Yüzyılında Dijital Medya Konferansı’nda 3 ana başlıkta oturumlar gerçekleştirildi. Türkiye Yüzyılı’nda Dijital Medya, Yeni Yayıncılık Modelleri ve Riskleri ile Yerelde Medyanın Dijitalleşmesi: Sorunlar ve Örnekler başlıklı oturumlarda alanında uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, RTÜK’ün destekleri ile gerçekleştirdikleri bu önemli etkinlikte, dijitalleşme çağında medyanın dönüşümünü detaylıca ele alacaklarını belirtti. Dr. Basa, “Bu durum dezenformasyon başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getiriyor. Türkiye Yüzyılında etik kuralları belirlenmiş, akreditasyon işlemine tabi, standartları oluşturulmuş bir dijital medyaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gerekçelerle; 3335 kanun kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği olarak, RTÜK öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişim fakültelerinin temsilcileri ve üyelerimizin katılımı ile düzenleyeceğimiz Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansında sorunlar katılımcı bir modelle görüşmelere açılıp, sahadan direkt bilgilerle politika metinleri oluşturulması hedeflenmektedir” dedi.

TÜRK BASIN TARİHİNİN SERGİSİ
Konferansta 'Türk Basın Tarihi' temalı fotoğraf sergisi de yer aldı. Geçmişten bugüne gazete manşetlerinin yer aldığı sergi konferansa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.