Ankara

Yenimahalle halkı sokak lezzetleriyle buluştu

Yenimahalle‘Sokak Lezzetleri Festivali’dün Ata Mahallesi’nde başladı. Üç gün sürecek olan festivale mahalle halkının ilgisi büyüktü.

27-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ‘Sokak Lezzetleri Festivali’dün Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Ata Mahallesi kapalı Pazar Yeri’nde start verdi. Alana gelen mahalle halkı hem sokak lezzetlerinin tadına bakarken bir yandan da eğlencenin tadını çıkardı. Üç gün sürecek festivalde sokak lezzetleri rüzgârı esti.

Ata Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleşen festivalde, yiyecek içecek sektörünün önde gelen 23 firması yaklaşık 45 stant ile katılım gösterdi. Festivalde midye dolma, kokoreç, tavuk pilav, köfte ekmek, döner ve hamburger gibi birbirinden leziz sokak lezzetleri mahalle halkının beğenisine sunuldu. Festivalde en yoğun ilgi ise közde yapılan Ankara döneri oldu.

“ALLI BALLIDAN JAPON DONDURMASINA”

Festivalde en fazla ilgi sushi standı ve Japon dondurmasıydı. İçerisi dondurma üzeri pirinç kaplı tanesi 65 liradan satılan dondurma en fazla çocukların ilgisini çekti. Festival sadece lezzetli yiyeceklerle sınırlı kalmadı. Ziyaretçiler, sanat sokağında cam üfleme ve karikatür çizimi gibi canlı performansları izlerken, çocuklar için düzenlenen boncukla balon patlatma alanında da eğlenceli vakit geçirdi. Festivalin en eğlence kısmı ise Kent Orkestrası’nın sahneye çıktığı zamanlarda yaşandı. Mahalle halkı orkestranın çaldığı müziklere eşlik ederek gece boyunca eğlendi. Her akşam saat 20.00'de düzenlenecek olan konserler sayesinde mahalle halkı keyifli anlar yaşayacak.
Tüm halkın davetli olduğu bu etkinlik 30 Haziran’da son bulacak.