Bu pazar yapılacak yerel seçimlerde başkent Ankara için 24 aday yarışacak. Yerel seçim kampanya süresi boyunca ve yapılan anketlere göre iki simin ön plana çıktığı biliniyor. Bu isimlerden biri mevcut Akara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve pazar günü yapılacak seçimde de CHP’nin adayı Mansur Yavaş, diğeri ise mevcut Keçiören Belediye Başkanı ve AK Parti ile MHP’nin ortak adayı Turgut Altınok. Yerel seçim öncesi iki ismin sosyal medya hesaplarını inceledik. 2019 yılından bu yana ABB Başkanlığı görevini yürüten Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesabı X’te, 7 buçuk milyonun üzerinde takipçisi bulunuyor. Yavaş’ın profilinde pek çok paylaşım bulunsa da sabitlenmiş olan gönderi, ABB’nin Ramazan ayına ilişkin başlattığı bir kampanya içeriğini tanıtıyor.

Endemik Vadi öğrencilerle ışıl ışıl parlıyor Endemik Vadi öğrencilerle ışıl ışıl parlıyor

‘GÜVENEREK YARDIM YAPABİLECEĞİM TEK YER’

Yavaş'ın 11 Mart 2024 tarihli paylaşımında "Ramazan'da da alan el veren eli görmesin istedik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızla aramızda köprü olacak Fitre Ver kampanyasını başlatıyoruz. Ankara'da kurduğumuz dayanışma ağına katılmak isteyen vatandaşlarımız için: https://fitrever.ankara.bel.tr" notu yer alıyor. 

Yavaş'ın söz konusu paylaşımına yönelik gelen yanıtlardan bazıları şu şekilde:

- Güvenerek yardım yapabileceğim tek yer sensin başkanım.

- Ramazan'ın amacı milyon dolarlık arabası olanları lüks mekanlarda yemeğe toplamak değil alan elin veren eli görmediği dar gelirli insanlara el uzatmaktır. Buna 5 senedir vesile olan Mansur Başkanı tebrik ediyorum. Umarım sizin zihniyetiniz Türkiye siyasetinde hakim zihniyet olur.

- Allah razı olsun Mansur Yavaş başkanım. Mega proje Ankaralıya samimi hizmettir. Huzur sizinle geldi Ankara’ya.

- Doğrudan ihtiyaç sahibine… işte bu yüzden sen.

- Ankara'da et dağıttığını tüm Türkiye'ye ilan ettin zaten. Şimdi neyin kafası bu?

YAVAŞ’IN KARŞISINDA 132 BİN TAKİPÇİLİ ALTINOK

Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok’un X hesabına bakıldığında ise takipçi sayısının 132 bin 421’de kaldığı görülüyor. Yine Altınok’un da pek çok paylaşımı bulunmasına karşın, profilinde sabit tuttuğu bir video yer alıyor. Altınok’un Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığı dönem boyunca ilçede yapılan hizmetlerin yer aldığı videoda, "Keçiören’de yaptıklarımız, Ankara’da yapacaklarımızın teminatıdır…" notu yer alıyor. 24 Mart Pazar günü paylaşılan videonun iki günde bir milyonun üzerinde görüntülenmesi ise dikkat çekiyor.  

MAL VARLIĞI TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Altınok’un söz konusu paylaşımına gelen yanıtlar incelendiğinde ise, bir süredir devam eden “mal varlığı” tartışmasının burada da sürdüğü göze çarpıyor. Sosyal medya kullanıcılarından söz konusu videoya gelen bazı yanıtlar şöyle:

- Bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olsanız tüm Ankara'yı üzerinize geçirirsiniz diye yorumladım bu paylaşımı...

- Ankara'ya hizmet için geliyor Turgut Başkanımız. En güzel hizmetlerle gelecek Başkanım.

- “Ankara’nın geri kalanını da mülkiyetime geçireceğim” diyorsun galiba.

- En az 7 puan fark yiyeceksiniz.

- Keçiören’de Ankara’nın yarısını yediğin teminatı, Ankara’da Ankara’nın tamamını yiyeceğinin teminatıdır.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU