TTF’nin Ankara Tenis Eğitim Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Fatma Meriç Yılmaz, TTF Başkan Vekili Ayda Uluç ve Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can katıldı.
TTF Başkanı Cengiz Durmuş, düzenlediği basın toplantısında Türk Kızılay ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Köklü bir kuruluşla birlikte çalışarak yaşamı kolaylaştırmayı ve gönüllük esasını daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz.”

"700 BİNDEN FAZLA KİŞİYE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERDİK"
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz ise, Kızılay’ın sağlık alanında daha çok yer almayı amaçladığını belirtti. 700 bini aşkın bireye ilk yardım eğitimi verdiklerini aktaran Yılmaz, bu sayıların artırılacağını vurguladı. Ayrıca, “Sağlıklı bir toplum için fiziksel aktiviteyi desteklemek için bu tür iş birliklerini önemsiyoruz. TTF’ye projeye bizimle başladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.


İmzalanan protokol ile birlikte, federasyon üyelerine yönelik kan ve kök hücre bağışı kampanyalarının düzenlenmesi, sporcular ve antrenörlerin ilk yardım eğitimlerinde aktif rol alması ve olağanüstü durumlarda Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışılması planlanmakta.
Durmuş ve Yılmaz, imza töreni sonrası tesiste tenis oynayarak basın mensuplarına poz verdi.  

Fotoğraf: Muhammed Ali YAHŞİ

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI