Depremin yaralarını hızla sarmaya çalışan Adıyaman’a bu kez sanat ile destek vermek istediklerini belirten Hikmet Eraslan, “İtalyan ressamlara ait 30 adet yağlıboya tabloyu Adıyaman’da sanatseverlerle buluşturacağız. Ayrıca Adıyaman’ın tarihi bölgelerinde bir klip çekerek bölge turizm ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Sergide yer alan 30 eser, 12 Ekim’den itibaren Adıyaman İl Halk Kütüphanesi’nde sergilenecek. Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleşecek sergi, 30 Ekim’e kadar halka açık olacak.

Adıyaman’ın tanıtım klipini çekecek

Adıyaman Valisi Osman Varol ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin destekleriyle sergiyi düzenleyeceklerini belirten Hikmet Eraslan, Adıyaman’ın turizm potansiyelini canlandırmak adına bölgenin tarihi güzelliklerinde bir klip çekeceklerini belirtti. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı başta olmak üzere pek çok tarihi bölgede çekilecek olan klip, büyük bir kampanya ile hem yurt içinde hem de yurt dışında gösterime girecek. Eraslan, “Adıyaman, muhteşem bir doğa ve kültür mirasına sahip. Bu eşsiz güzellikleri tanıtmak için özel bir klip hazırlayacağız. Sosyal medya ve diğer mecralarda geniş bir kitleye ulaşacak olan bu proje, Adıyaman’ın turizm ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU