Dernek Başkanı Ayla Alkan basın açıklamasında, “7 ay önce kurduğumuz hayali bugün gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Her biri deneyimli, yetenekli ve başarılı 40 iş kadını arkadaşımla birlikte; aylar süren beyin fırtınaları, araştırmalar, koşuşturmalar, toplantılar gerçekleştirdik. ‘Daha iyisini nasıl yapabiliriz’in peşinden koştuk. Bütün bunların sonunda ortaya çıkan bugün tanıtmaktan son derece onur duyduğum USKD’yi sizlerle buluşturuyoruz” dedi.

Daha adil ve eşit bir dünya

Dünyanın değişip dönüştüğünü ve daha adil, eşit ve barış dolu bir yaşam için yola çıktıklarını dile getiren Alkan şöyle devam etti: “Dünyayı daha adil daha eşit daha barış dolu bir gezegen yapabilmek adına biz ne yapabiliriz? dedik. BM’nin sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda iş kadınları olarak hem ülkemize hem dünyaya katkıda bulunabilir, bu konuda topluma, iş dünyasına liderlik edebiliriz diye düşündük. Uluslararası anlamda sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik bir tüzükle kurulmuş olan ilk ve tek iş kadını derneği olarak, 17 amaç doğrultusunda harekete geçmek, toplumu harekete geçirmek, dünyadaki değişime ve dönüşüme öncülük etmek, her daim pusulamız olacaktır.”

PROJELER HAZIR

Hedeflerini de açıklayan USKD Başkanı Ayla Alkan “AB programı olan Sivil Düşün’e Kalkınmada Kadın Girişimcilik Zirvesi, İç İşleri Bakanlığına Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar ve Sivil Toplum İçin Destek Vakfı’na Depremden Etkilenen Ergenler ve Gençler İçin Sosyal ve Duygusal İyileşme Projesi olmak üzere 3 hibe çağrısına proje yazdık ve gönderdik” dedi.

ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNE İHTİYAÇ VAR

Kadınların sadece iş gücüne katılımı değil, toplumsal hayata katılımları açısından da desteklenmeleri gerektiğini kaydeden Alkan, ‘Kadın yapamaz’ görüşünün değiştirilmesi, kadınların farklı iş kollarına yönlendirilmesi için toplumumuzda bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU