Ankara

Türk Musikisi Konservatuvarı ilk mezunları diplomalarını aldı

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı’nda üç yıl boyunca eğitim gören öğrenciler mezun olarak, diploma almanın heyecanını yaşadı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı iş birliği ile kurulan ve eğitimleri devam eden Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı müziğe gönül veren yetenekleri geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Müzik alanında bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında, üç yıl boyunca çeşitli ses ve enstrüman eğitimleri alarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin diploma heyecanı yaşandı.

Ney, ud, geleneksel vurmalı sazlar, keman ve ses branşlarından 12 mezunun yer aldığı programa katılan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, genç yeteneklere diplomalarını tek tek takdim etti. Diplomalarını almanın haklı gururunu yaşayan mezunlar ise Başkan Ercan’a sanata ve gençlere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN ERCAN: “SİNCAN’I SANATIN VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ YAPTIK”

Küçük bir müzik dinletisinin de yer aldığı programda konuşan Başkan Murat Ercan şunları söyledi:

“Sincan’ı sanatın, kültürün merkezi yapacağız diye yola çıktık. Böyle akademik boyutu olan, derin bir sanat anlayışı ile eğitimlerin verildiği konservatuvarımızın bu hedef için önemli bir adım olduğunu söyleyebilirim. Sizlerin mezun olarak bu başarıyı elde etmeniz, bizlerin de sizleri gururla takip etmemizden büyük bir sevinç yoktur diye düşünüyorum. Konservatuvarımızda yetişen hem solistlerimiz hem enstrumanistlerimiz bizlere burada güzel bir ziyafet verdiler. Bu eğitim sürecinde emeği olan herkese ama özellikle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerine de ayrıca teşekkür ederim. Mezun olan öğrencilerimize müzik hayatlarında başarılar diliyorum.”