Trabzonspor'un 2021-2022 sezonu sonunda şampiyonluk adayı takımdan olurken, Suudi Arabistan ekibi Al-Fayha'ya transfer olan Nijeryalı oyuncu, 2 yıl aradan sonra yeniden bordo-mavili formayı giyecek. Yeni sezon öncesi transfer döneminde 35 yaşındaki hücum oyuncusu Tony Nwakaeme, özel uçakla Trabzon'a geldi. Bordo mavililerin takımı Al-Fayha'dan renklerine yeniden katılan Nijeryalı futbolcu, Trabzon'da çok sayıda taraftarla buluştu. Nijeryalı oyuncu için havalimanındaki karşılama töreni adeta izdihama ulaştı.

Havalimanında çiçeklerle karşılanan Anthony Nwakaeme, bordo-mavili 9 numaralı formayla taraftarlara 3'lü gol attı. Çok sayıda taraftarın coşkuyla karşıladığı oyunculara yapılan karşılama sırasında zaman zaman duygularla anlar da yaşadı.

Yeniden bordo-mavili formayı giyerek elde ettiği mutluluk dile getiren Nwakaeme, "Çok mutluluğu. Dışarıya çıkmadan sadece Trabzon'un nasıl olduğunu tahmin edebiliyorum. ve yorum alıyorum. Instagrama eklediğim video sırasında anlaşmamız vardı. Nevzat Bey'e ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Taraftarın çok kaybetmesi. Onuachu'yla konuştum. Çok mutlu olduğunu ve burada güzel bir dönem geçirdiğini bana söyledi" diye konuştu.

Açıklama sonrasında Nwakaeme kendisini bekleyen araca binerek, buluntulara hareket etti.

145 MAÇTA 47 GOL ATMIŞTI

Nwakaeme, bordo-mavili takımı 2018-2022 arasında forma giydiği 145 maçta 47 kez rakip fileleri havalandırmış, 40 da asiste imza atmıştı. Nwakaeme, Trabzonspor formasıyla 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu kazanmıştı. Al-Fayha ile toplam 55 maça çıkan Nwakaeme, 15 gol ve 8 asistlik skor katkısı yaptı. Nwakaeme, 2022'de Trabzonspor'dan ayrılarak Suudi Arabistan'ın Al-Fayha'ya transfer olmuştu.

Kaynak: DHA