A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Son 16 Turu'nda 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlılarda Zeki Çelik ve takımın ardından Muhammed Şengezer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Turnuvadan önce yaşadığı sakatlığın kendisini değiştirmesini sağlayan Zeki Çelik, “Turnuvadan önce bir sakatlık kaybetti. Bu beni bir adım geriye attı. Şu an gayet iyiyim. Adım adım ileri gitmemiz gerekiyor. Şu anda eğer hoca süre verirse katkı onun zamanından memnun olmasını sağlamak”tan yararlandı.

“AVUSTURYA ÇOK SERT OYNAYAN VE BASKI YAPAN BİR TAKIM”

Avusturya'nın sert bir takımı Mart ayında gerçekleştirilen hazırlık maçında buna karşılık 27 yaşında sağ bek, “Avusturya çok sert oynayan ve baskı yapan bir takım. Oradaki maçta baskıya karşılık veremedik. Şu an intikam olarak değil bir maç 1-0 da olsa bizim almamız gerekiyor. parçaları alıp, önümüzde bakmamız gerekiyor. Maç maça gitmek lazım. Avusturya'yı geçersek de adım adım bakmanız gerekiyor. Yarı finali zor düşünüyorum diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“YETENEKLİ BİR GRUBUMUZ VAR”

Milli takımın yetenekli bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Zeki Çelik, “Yetenekli bir kadroya sahibiz. Arda, Semih, Can, Kenan gibi gençlerimiz var. Güncelleme: 11.01.2019 İlerleyen turnuvalar daha iyi bir derece oranında” diye konuştu.

“SAKATLIK OLMASA İLK MAÇTA DA OYNAMA İHTİMALİM OLACAKTI”

Savunma tarafında daha güçlü, hücum tarafında biraz daha sınırlı olduğu yönünde eleştirilere katılmadığını söyleyen Zeki, “İlk maçtan önce sakatlık derecesindeydi. Sakatlık olmasa bile sizin elinizde olma ihtimalim var. Hoca ile de konuşmuştuk. İlerleyen maçlarda şansın arttığını söylemiştim. Bu sezon Leao'ya karşı da 4 maça çıktım. Onu iyi tanıyorum. Hoca görev verdi. Oynadığım maçta 2 tane yüzde 100'lük gol pozisyonu yarattım. Ancak gol olmadı. Kamuoyunda öyle görünüyor ama ben böyle olduğunu" ifadesinden yararlandı.

“MOURİNHO'NUN TÜRKİYE'DE ÇOK BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Roma'ya birlikte gelen Jose Mourinho'dan çok şey öğrendiğini söyleyen Zeki Çelik, “Mourinho usta bir hoca. Ondan çok şey öğrendi. Türkiye'de zamanında dikkatli davranılmalı. “Ona da söylerken” dedi.

“HOCAMIZ TAKTİK ÇALIŞMAYI ÇOK SEVİYOR”

Teknik direktör Vincenzo Montella ile ilgili araştırma yapan tecrübeli araştırmacı, şöyle konuştu: “Hocamız taktiklerini almayı çok değiştiriyor. Antrenmanlar çok tempolu. İtalya'da bunu diğer hocalarda da gördüm. Taktik disiplini önemli. Hocanın analizleri, bizimle iletişim çok iyi. Hoca ile neşe mutluyuz.”

“ELEŞTİRİ KONUSUNDA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR”

Takımda oldukça güzel bir ortam vardı ve dışarıda yapılan eleştirilerin dozunun kaçırılmaması dile getiren Zeki Çelik, “Burada güzel bir ortam var. Bazen beklenmedik durumlarda şaşırıyorum. Turnuva sürecindeyiz. Çok sayıda yorum yapılıyor. Bence bunlar yanlış. Ülke için burada mücadele ediyoruz. Eleştirmenin dozunu bazen kaçırıyorlar. Bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BU TAKIM 2032'DE ÇOK İYİ İŞLER YAPACAK”

Cenk Tosun'un takımının çok yüksek düzeydeki açıklamaları üzerine Zeki Çelik, şunları söyledi: “Cenk ağabeye katılıyorum. 6-7 yıldır buraya geliyorum. Genç, pozitif herkesle birlikte konuşuyor. Ortamdan bilgi. 2032'de bu takım çok iyi işler yapacak.”

MUHAMMED ŞENGEZER: İNŞALLAH KAZANAN TARAF BİZ OLURUZ

Yaşadığı hayat tecrübesiyle alakalı olarak Doğan Alemdar'a geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasını başlatan Muhammed Şengezer, “Doğan kardeşime geçmiş olsun. Ozan ve Enes de dostluk sakatlıkları yaşadılar. Ben buraya hazırım, hemen gel. Her zaman irtibat halindeydik. Takımda evlilik üst seviyede. Zeki ile 17 yaşında yıldır arkadaşız. Şu an her şey iyi gidiyor. Ciddi ve önemli bir maçımız var. Ciddiyete hazırlığa devam ediyoruz. Tarafımızdan kazanan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.

“BENİ EN ÇOK HAKAN AĞABEY VE SEMİH ZORLUYOR”

Antrenmanlarda kendisini en çok zorlayan isimlerin Hakan Çalhanoğlu ve Semih Kılıçsoy olduğunu söyleyen Muhammed Şengezer, “Hepsi oyunlarım oyuncularım. Ligde rakip olduklarım var. Beni en çok zorlayan Hakan ağabey ve Semih. Şaşırtıcı şut özelliğine sahipler. Rakibimizi çok iyi analiz etmeye çalışıyoruz. Ona gün veriyoruz. Daha iyi oyuncularımız var ve daha fazla kapasiteye sahibiz. ülkeyi sevindirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ANTRENMANDA OLMAYACAK ŞEY MAÇTA BAŞIMIZA GELDİ”

Portekiz maçı hayranlarına bir gol attığını ifade eden tecrübeli casus dosya gözlemcisi, “Talihsiz bir gol yedik. Bu kimsenin istemeyeceği bir şey. Altay ya da Samet ile de bunu konuşmadım. Antrenmanda başımıza gelmedi bir şey kesildi. Futbolda bunlar olabilir. Oyuncular olarak sahada sesimizi duyuramadığımız zamanlarda böyle hatalar oluyor. O paylaşılanla alakalı konuşulacak bir şey yok. 4 kaleciyiz. Mert ağabey, Uğurcan ve Altay. Eskiden beri birbirimizi tanıyan kalecilerimiz. Hem yetenek hem de karakter olarak birbirimizin üst seviyesini çıkarmak için beklentilerimize yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

“AMACIMIZ FİNALE KADAR GİTMEK”

Final oynamak istediklerini söyleyen Muhammed Şengezer, “Şu an lige kaldığımız süre içerisinde üst düzey takımlar var. Bizde porsiyonluk biriyiz. Hem pozisyonda hem de tecrübesiz isimler var. Avrupa'da yüksek sayıda çalışan kardeşleri var. Kazanmak için maça başlıyoruz. Amacımız finale kadar yürüyüş” ifadesini kullandı.

“FİNALDE İSPANYA İLE KARŞILAŞMAK İSTİYORUM”

Finalde İspanya ile karşılaşmak isteyen Muhammed Şengezer, bunları şu şekilde noktaladı: "Ben finalde İspanya ile karşılaşmak istiyorum. isimleri beğeniyorum. “Bence güzel bir maç olur.”

Kaynak: DHA