Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı’nın desteğiyle hayata geçirilen Sound of Europe Festivali, Avrupa müziğinin en yeni ve başarılı sesleri, Türkiye’den yetenekli müzisyenlerle bir araya getirecek.

EUNIC girişimi ve Kadıköy ile Çankaya Belediyeleri’nin katkıları ile düzenlenecek etkinlikte Avrupa’dan ve Türkiye’den 50’den fazla sanatçı, İstanbul Kalamış Atatürk Parkı, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda eş zamanlı olarak ücretsiz verilecek 25’ten fazla konserle müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

 Avrupa’nın 13 müzik grubu, Türkiye’den yerel sanatçılarla birlikte aynı sahneyi paylaşarak kültürel bir etkileşim platformu oluşturacak.

Sound of Europe Festivali, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve EUNIC’in üye ülkelerinin işbirliği ile organize ediliyor. Festivale destek veren kurumlar arasında Institut français Türkiye, Goethe Institut Ankara ve İzmir, Avusturya Kültür Ofisi, İtalyan Kültür Merkezi, Lüksemburg Büyükelçiliği, Hollanda Büyükelçiliği ve Konsolosluğu, Camões Enstitüsü, Romanya Kültür Enstitüsü, İspanya Büyükelçiliği ve Konsolosluğu, Polonya Büyükelçiliği ve Konsolosluğu, Danimarka Kültür Enstitüsü ve Malta Büyükelçiliği gibi pek çok prestijli kuruluş yer alıyor.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ