Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunu anlatan dört filmlik animasyon serisinin ilki "Mustafa" 25 Ekim'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak. Atatürk’ün çocukluk yıllarını anlatan ilk animasyon filmi özelliği taşıyan film Ankara’daki gala ile ilk kez çocuklarla buluştu.

Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür merkezinde yapılan gösterime Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Deva Partisi Milletvekili Elif Esen gibi çok sayıda isim katıldı.

Atatürk’ün çocukluğuna, eğitim hayatına, çocukluk hayallerine, büyüyüp yetiştiği çevreye odaklanan ilk film ile çocuklar, Atatürk’ü ilk kez animasyonla izleme fırsatı buldu.

HAYALLERİ OLAN HER ÇOCUĞA REHBER

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan ‘Mustafa’, hayalleri olan her çocuğa rehber olma iddiası taşıyor.Oyuncu Altan Erkekli’nin seslendirmesi ve araştırmacı-yazar Erol Mütercimler’in danışmanlığında çekilen “Mustafa” filminin müziklerini ise Manga grubunun solisti Ferman Akgül ile sunucu ve müzisyen Oğuzhan Uğur seslendirdi

25 Ekim 2024’te 400’den fazla sinema salonunda izleyiciyle buluşacak Mustafa’nın yapımcılığını ise Kamuran Ayna ve Emir Cömert üstlendi. 

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI