Cumhuriyet Halk Partisi'nin açtığı dava ile 160. madde kapsamında Hayvanları Koruma Yasası tekrar incelemeye alınacak. Yüksek Mahkeme, kararın yürürlükten kaldırılmasına ilişkin karar alabilir, hayvanseverler bu konunun peşini bırakacak gibi gözükmüyor. 

CHP'nin talebi, önergedeki 17 maddenin 16'sının iptaline ilişkin. Temel prensip ise hayvanların uyutulmasının kesinlikle söz konusu olmadığı yönünde. Kısırlaştır, aşıla ve yerine bırak ilkesinin uygulanması yönünde 

Uzun süredir gerek mecliste gerekse sokakta bu direnişin devam ettiğini hatırlatmakta fayda var. Hayvanseverler iradelerini gösterdi ve gerekli kamu baskısını oluşturmayı başardılar. Bu süreçte bir yandan da tabiri yerindeyse ak koyun kara koyun ayrılmış oldu, bir vicdan savaşında insanların konumunun ne olduğunu anlamış olduk. Evet, sokak hayvanları sahipsiz değildir ve bu direniş bunun en güzel örneğidir.

Bizler insanımızın hayvanseverliğiyle oldukça övünen insanlarız. Sosyal medyada Türkler ve kedilerin ilişkisi dünyada bilinen en sevimli video kategorisinde yoğun etkileşime sahip videolardır. Bizden bize ait olanı kimse alamaz, hayvanseverlik de bizim toplumumuzun kültürünün bir parçasıdır.

Eskiler kurdun kuşun payı diye ekinlerini hasat ettikten sonra bir kısmını hayvanlar için bırakırlarmış. Eski saraylarda mutlaka havyanların su içebileceği bölmeler var. Ve günümüz insanı da yine hayvansever tavrını inatçı bir şekilde gösterdi, göstermeye devam edecektir. Vicdanımıza aykırı hiçbir şeyi savunmayacağız. 

Bir kez daha duruşumuzu belli edelim, 

Sokak Hayvanları Sahipsiz Değildir!