Ankara

Sincan Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi

Sincan Belediyesi personelleri, acil durumlarda erken ve bilinçli müdahale için Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü İlk ve Acil Yardım uzmanları tarafından ilk yardım eğitimi aldı. Verilen temel ilk yardım eğitiminde, uygulamalı ve teorik olarak olaylar karşısında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Sincan Belediyesi ve için Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile belediye personellerine temel ilk yardım eğitimi verildi. Eğitim boyunca; temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklığı, kanama ve yaralanmalarda ilk yardım, kırık çıkık burkulmalarda ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım gibi 16 başlıkta konular ele alındı.

Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi

Doğal afet, trafik kazası, ev kazaları ve hastalık gibi durumlarda erken ve bilinçli müdahalenin öneminin de anlatıldığı eğitimde uzmanlar ilk müdahalede neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Teorik ve pratik uygulama eğitimi gören personeller, eğitim sürecinin sonunda sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan personeller ilk yardım sertifikası almaya hak kazandı.