Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 13 Ekim için özel hazırlıklarda bulunduklarını belirterek, "Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde tarihi öneme sahip, Cumhuriyete giden yolda ev sahipliği yapan Ankara'nın, 13 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile Türkiye’nin başkenti olarak kabul edilişinin 101. yılını, büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Ankara Kulübü Derneği olarak, Ankara'nın tarihi kültürel mirasına büyük  önem veriyoruz. Bu bağlamda Ankara'nın kültürel gelişimine katkı sağlama sorumluluğunu öncelikli  görevlerimiz arasında görüyor, bu amaçla kendimizin organize ettiklerimizin yanı sıra yürütülen sosyal sorumluluk  projelerine destek veriyoruz.  Bu bağlamda Ankara'nın Başkent oluşunu 101. yılında Ankara Kulübü Derneği olarak çok çeşitli etkinliklerle kutlayacağız." ifadelerini kullandı. 

Özaslan, 13 Ekim kutlama programının içeriğine ilişkin ise şu bilgileri paylaştı: "Ankara Kulübü Derneği olarak, yöneticilerimiz, Seymen ve Bacıerenlerimiz ile birlikte 13 Ekim Pazar günü 10.15'de Anıtkabir'de tören alanında olacağız. 11.15'de I. TBMM (Kurtuluş Müzesi) binasında düzenlenecek törende yer alacağız. Ardından, tüm Seymen ve Bacıerenlerimizle birlikte 11.30'da I. TBMM önünden başlayacak, Seymen gösterileri eşliğindeki Ankara Kalesi'nde son bulacak kortejde yer alacağız. Son olarak 12.30'da  Kalede Bayrak Törenimizi gerçekleştireceğiz.

Ankara Kulübü Derneği olarak aynı günün akşamı AÜ Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda Saat: 19.00'da Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü 'Başkent Ankara Gecesi'nde Ankara türkülerinin seslendirileceği, Seymen ve Bacıeren gösterilerinden oluşan özel bir  program gerçekleştireceğiz. Kutlama programımız hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ile devam edecek."

Kaynak: Bülten