Ankara

Seymenler ve Bacıerenler 5 Ekim'de Anıtkabir'de olacak

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 5 Ekim (1922) Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 102. yıl dönümü nedeniyle Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 5 Ekim 1922’nin Ankara için çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, "Ankara Kulübü Derneği olarak tüm Seymen ve Bacıerenlerimizle, üyelerimizle, Ankaralı hemşehrilerimizle hep birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara Hemşehriliğinin 102. yıl dönümü dolayısıyla 5 Ekim 2024 Cumartesi günü Saat 14.00'de, Anıtkabir'de Ata'mızın huzurunda olacağız. Atatürk, Cumhuriyet ve Ankara ayrılmaz bir bütündür. Bozkırdan yeşeren, Anadolu kalkınma ve modernleşme mücadelesinin; Cumhuriyetin kalbi Başkent Ankara’mız bir Atatürk şehridir. Atatürk’ün izlerini taşıyan  1925 yılında kurulmuş Ankara Kulübü Derneği'nin Seymen ve Bacıerenleri, üyeleri olarak, Ankaralılar olarak Atatürk’ün hemşehrimiz olmasından dolayı büyük gurur duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabulünün 102. yıl dönümü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Cumartesi Anıtkabir’deki tören, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan başkanlığındaki kortejin  Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başlayacak. Genel Başkan Özaslan’ın Atatürk’ün mozelesine 14.00'de çelenk bırakmasının ardından, Saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Özaslan, Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak.