İlk olarak Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve hayvanseverler işbirliğinde Yakacık Mahallesi’ne konumlandırılan yeni doğal yaşam alanı, belediye meclis üyeleri tarafından ziyaret edildi. Gönüllü hayvanseverlerin desteğiyle bakımları üstlenen patili dostları ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektiren belediye meclis üyeleri, hayvan sevgisinin özellikle çocuklara aşılanmasının önemine dikkat çekerek mama dağıtımı gerçekleştirdi. Sahiplenme konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağıran gönüllü hayvanseverler ise vatandaşlara can dostlar için mama bağışı yapma çağrısında bulundu.

MİNİK ÖĞRENCİLER SIKI DOSTLARIYLA BULUŞTU

Öte yandan her yıl yüzlerce öğrenciyi hayvanları koruma gününde misafir eden Yenimahalle Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi, bu yıl da ilçenin farklı okullarından gelen 200’ün üzerinde ilkokul öğrencisini ağırladı.

Yanlarında getirdikleri mamaları barınakta bulunan patili dostlara elleriyle yediren öğrenciler, kedi ve köpeklerle keyifli vakit geçirerek bol bol fotoğraf çektirdi. Barınak görevlileri ve veteriner hekimlerin de eşlik ettiği minik öğrenciler, hayvan bakımı ve sahiplenmenin önemi konusunda bilgilendirildi.

Kaynak: Bülten