Seviye Okulları, SODİMER ve Yenimahalle MEM iş birliği ile Seviye Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 5 gün süren öğretmen seminerleri, 10 akademisyen, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında uzman oldukları alanlarda 4 bin öğretmene seminerler verdi. Seminerlerin yanı sıra matematik, fen bilimleri ve Türkçe ilk okuma yazma atölye çalışmaları ile seminere katılan öğretmenler yeni maarif modelini bizzat deneyimleme fırsatı buldu.

M A Y 6133

Öğretmen seminerlerinin son günü SODİMER Başkan Yardımcısı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Levent Emmungil’in “Yapay Zeka ve Eğitim Uygulamaları” başlıklı semineri ile başladı. Emmungil; yapay zeka, bilişim güvenliği ve eğitimde teknoloji kullanımı konularında öğretmenlere önemli bilgiler aktardı.

M A Y 6347

Günün ikinci oturumunda, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Kaşkaya, “Ekran Bağımlılığı İle Mücadelede Öğretmenin Rolü" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kaşkaya; sunumunda ekran bağımlılığının olumsuz etkileri, öğretmenlerin ekran bağımlılığı ile mücadele için neler yapabilecekleri ve velilere ne gibi önerilerde bulunabilecekleri konusunda önemli bilgiler paylaştı.

M A Y 6607

Sunumların tamamlanmasının ardından Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Ergül ve SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, seminerlere katılan öğretmenlere sertifikalarını takdim etti.

M A Y 0011 2

Öğretmen Seminerleri Programı, SODİMER Başkanı Eraslan ve Özel Seviye Batıkent Okulları Kampüs Müdürü Birgül Bağdan’ın kapanış pastası kesmesiyle ile son buldu.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Ergül

“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ’Nİ BU EĞİTİMLERLE DAHA İYİ UYGULAYACAĞIZ”

Öğretmen Seminerleri Programı'nın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Ergül, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile aklıselim ile doğrunun, zevk-i selim ile güzelliğin peşinde koşan bir müfredatı ortaya çıkardı. Tabi eleştiriler de oluyor ama inşallah bu eğitimlerle biz bu müfredatı daha iyi uygulayacağız” dedi.

SODİMER Genel Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Özel Seviye Batıkent Okulları Kampüs Müdürü Birgül Bağdan ve seminere katılan öğretmenlere teşekkür ederek, “1 haftadır harika bir performans sergilediniz, emek verdiniz, gönül verdiniz. Fedakarlığınızın farkındayım. Zor bir haftaydı hepimiz için. Ama inşallah çok başarılı bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz. Hepinize başarılar diliyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur”  diyerek konuşmasını tamamladı.

Levent Eraslan-1

“SEVİYE OKULLARI EĞİTİME KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEK”

Kapanış konuşması gerçekleştiren SODİMER Genel Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, programın başarılı bir şekilde tamamlandığını vurgulayarak "Aslında kolay bir iş yapmadık. Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Bize bu fırsatı sağladıkları için Ünsal Gündoğan ve Fırat Gündoğan'a ayrıca teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığının programlarına destek olmak amacıyla 14'e yakın öğretim üyesini davet ettik. Atölyeler yaptık ve aldığımız dönütler de çok güzel oldu. Seviye Batıkent Okulları bunu yapmaya devam edecek" dedi.

Yeni bir projenin de müjdesi veren Eraslan, "İkinci projemizi açıklıyoruz: Yönetici Akademisi programı yapacağız. Okul müdürlerini ve yöneticilerini eğitime alacağız. Hepimiz bu süreçten dolayı çok keyifliyiz" ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN YAPAY ZEKA HAKKINDA BİLGİ DÜZEYLERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sunumu hakkında görüşlerini paylaşan Emmungil, "Öğretmenlerimizin, bu eğitimden sonra teknoloji ve yapay zeka konusunda kendilerine daha fazla güven duymalarını bekliyoruz. Ayrıca, derslerinde yapay zekayı kullanırken ve öğrencilerine de kullandırırken bilgi düzeylerini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Alper Kaşkaya

“AMACIMIZ ÖĞRETMENLERİN YARATICI ETKİNLERİN FARKINDA OLMALARINI SAĞLAMAK”

Sunumu öncesi görüşlerini bildiren Kaşkaya, “Bu seminerdeki temel amacımız, öğretmenlerin birtakım yaratıcı etkinliklerin farkında olmalarını sağlamak ve bu etkinlikler aracılığıyla ekran bağımlılığı konusunda öğrencileri destekleyebileceklerini fark ettirmek” diye konuştu.

Duydu Uysal Altun

"EĞİTİMLERDE UZMAN HOCALARLA SORULARIMIZA YANIT BULDUK”

Öğretmen Seminerleri hakkında duygu ve düşüncelerini ifade eden Seviye Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Duygu Uysal Altun, “Okulumuz böyle bir programa ev sahipliği yaptığı için ve ben de bu programın yüzü yani sunucusu olarak bu sürece yakından dahil olduğum için çok mutluyum. Aldığımız eğitimlerde alanında uzman birçok öğretim üyesi ile bir araya gelme şansı yakaladık. Onlara sorularımızı sorabildik. Özellikle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, akran zorbalığı, ölçme değerlendirme, sınıf yönetimi, ekran bağımlılığı gibi konularda zihnimizdekileri netleştirebildik. Atölye çalışmalarıyla da bunları somut hale getirdik. Tüm bu eğitimlerde okulumuz, ilçemizdeki diğer okulların öğretmenlerini de misafir etti. Eğitimlere katılmamızda önayak olan yöneticilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Tülin Çelik

“ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ PROGRAMI YENİ EĞİTİM MODELİNİ BENİMSEMEMİZE YARDIMCI OLDU”

Öğretmen Seminerleri Programı hakkında düşüncelerini paylaşan Özel Seviye Batıkent Anaokulu Koordinatörü Tülin Çelik, “Okulumuzun Seviyeni Yükselt mottosu, SODİMER ve Yenimahalle İlçe MEM ile yola çıktığımız seminer sürecinde gerçekleştirilen eğitimler okul yöneticilerinin ve öğretmenlerimizin yeni eğitim modelinin bilgilerini, stratejilerini ve uygulama biçimlerini benimsememize yardımcı oldu. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan tüm akademisyenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ