29 Temmuz-6 Ağustos 2024 tarihleri arasında 59 ilden 663 sporcunun katılımıyla Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenen Satranç Türkiye Kupası sona erdi. Her yaştan satranç sporcunun, 11 tur boyunca hamle yaptığı Türkiye Kupası’nda şampiyon Uğur Uysal olurken, turnuvayı Miraç Melih Topuz ikinci, Umut Erdem Gündüz üçüncü, ve Enes Yusuf Maruflu dördüncü olarak tamamladı.

Türkiye Kupası’nda ilk dörde giren sporcular Türkiye Şampiyonası’na katılım hakkı kazandı.

“SATRANCIN ÜLKEMİZDE DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMASI İÇİN ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye Kupası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada satrancın her yaşta ve her seviyede insanların ilgisini çekebilen evrensel bir spor olduğunu söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Bu nedenle, satrancın ülkemizde daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genç yetenekleri desteklemek, onları uluslararası platformlara taşımak ve satrancın eğitimdeki yerini güçlendirmek adına projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Ayrıca bu önemli turnuvaya destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığına, Denizli Valiliğine, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Aroma firmasına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Satranç tahtasında gösterilen ustalığın ve strateji dolu anların, bu kupayı unutulmaz kıldığını vurgulayan Tulay, “Her hamleniz, her düşünceniz ve her mücadeleniz, satranç dünyasında yeni ufuklar açmıştır. Hepinizi yürekten kutluyorum” dedi.

Temmuz ve ağustos aylarında satrançta önemli turnuvalara ev sahipliği yapan Denizli’de, 15-21 Temmuz’da Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Ligi, 22-28 Temmuz’da Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ve 29 Temmuz-6 Ağustos’ta Türkiye Kupası düzenlendi.

Denizli’de ayrıca, Pamukkale Üniversitesi yurtlarında, 7-13 Ağustos’ta Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası yapılacak.   

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ