Sosyal medya platformu X üzerinden “Kuyu-15” operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, mala zarar verme, tefecilik, fuhuş, insan kaçakçılığı, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına yönelik dört ilde operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlar kapsamında elebaşılığını Nizamettin Gündüz ve Ercan Kartay’ın yaptığı iki ayrı organize suç örgütüne karşı yapılan baskınlarda 30 şüpheli yakalandığını açıklayan Yerlikaya, ayrıca operasyonlarda 8 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişeğin de ele geçirildiğini aktardı.

Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ