Yarış camiasının heyecanla beklediği 2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği; at yarışları oyunlarında Türkiye’nin ilk yasal sanal bayisi olan Hipodrom.com ana sponsorluğunda Veliefendi Padok Alanı’nda gerçekleşti. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin (TYAYSD)  ve Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (SİAYSD) iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, açık artırmaya katılan 30 safkan İngiliz tayından 3 tanesi yeni sahibine kavuştu. Türkiye’deki çiftliklerde yetişecek olan taylar gelecekte Türk at yarışı sporunda yerlerini alacak.

Nefes kesen bir mücadelenin yaşandığı açık artırmada 32 numara ile etkinliğe katılan North Pasha 4.5 milyon TL ile organizasyonun en yüksek satış bedeliyle yeni sahibine kavuştu.  7 numara ile etkinliğe katılan Vermithrax 4 milyon TL ve 29 numara ile etkinliğe katılan The Snake Pit 1 milyon TL satış bedeliyle sahip değiştirdi.  

Açık artırmanın dikkat çeken anlarından biri de 34 numara ile etkinliğe katılan Perfect Sunset’in 7.5 milyon TL ile en yüksek teklif almasıydı. Ancak, teklif muhammen bedelin altında kaldığı için satış gerçekleşmedi. Bu durum, İngiliz Safkan Tay Satışı organizasyonları arasında en yüksek teklif olarak kayıtlara geçti.

‘’TÜRK ATÇILIĞININ GELECEĞİNE DEĞER KATACAK’’

Hipodrom.com olarak ülkemiz atçılığının geleceğine etki eden önemli bir etkinliğin ana destekçisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Hipodrom.com Genel Müdürü Ersin Erdem; “Sektörümüzün önde gelen iki kıymetli derneğiyle birlikte bu etkinliği düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz. Değerli tayların ülkemizdeki çiftliklerde yetiştirmiş olması atçılık açısından ülkemize değer kazandıracaktır. İnanıyorum bugün yeni sahiplerine kavuşan taylar, gelecekte Türk atçılığının göğsünü kabartan yeni başarılara imza atacak.

 

Hipodrom.com olarak biz de at yarışı sporunun gelişmesi için daima desteğimizi sürdüreceğiz.’’

 

‘’Atçılığın gelişimi için projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz’’

Türk atçılığının dünya genelinde daha üst sıralarda yer alması için çaba gösterdiklerini belirten Hipodrom.com Genel Müdür Yardımcısı Emre Kokkaya ise , “Atçılık bizim milli kodlarımızda mevcut ve 21. yüzyılda hak ettiği değeri görmesini, geniş kesimler tarafından ilgiyle takip edilmesini hedefliyoruz. Türk atçılığının gelişimine her zaman destek vermeyi sürdüreceğiz. Türkiye hipodromlarına kıymetli atların kazandırılması ve aynı zamanda bu sporu icra edecek yetenekli jokeylerin yetişmesi için önümüzdeki dönemde de birçok projeyi hayata geçireceğiz.’’ diye konuştu. 

Muhabir: İrem AKBAY