Siyaset

Özgür Özel ve Meral Akşener’in ‘İş Birliği’ Görüşmesi    

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bir araya geldi. Görüşmede ‘iş birliği’ konusu gündeme geldi.

Nursel DİLEK MANAVBAŞI

CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.   İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede yerel seçimde iş birliği konusu gündeme gelirken, Akşener, "Yerel seçimlerde iş birliğini Genel İdare Kurulumuzda yeniden görüşeceğiz" dedi. Özel'in açıklamaları ise şöyle oldu: “Yaptığımız görüşmede çok iyi değerlendirmeler yaptık. Bir GİK kararıyla alınmış kararları vardı. Biz bu karara saygılı olduğumuzu bir yerel seçimlerde ittifak kelimesi yoruldu diye tekrar ettim. Yerel seçim ikili iş birliklerini gerektiriyor. İşbirliğinde olup olamayacağımızı, kararı yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğini, birlikte çalışılıp çalışılmayacağına dair cevabımızı aldık.”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise “Bizim kararımız var. 81 ilde seçime girmek. Bazı şehirlerde iş birliği yapabilir miyiz, bunu konuştuk. Pazartesi günü bu konuyu Genel İdare Kurulu’nda konuşacağız. Kararı tekrar görüşeceğiz” dedi.