Ankara Kulübü Derneği tarafından Genel Başkan Dr.  Metin Özaslan'ın ev sahipliğinde Ankara Konağı Başkent Salonu'nda sazlı sözlü, Seymen ve Bacıeren gösterimli düzenlenen geleneksel 'Ferfene' etkinliğinin bu haftaki konuğu, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin oldu.

Ferfene etkinliğindeki konuşmasında; Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Ankara Kulübü Derneğinin Ankara’nın tarihine, kültürüne, folklörüne, Seymenlik ve Bacıerenlik başta olmak üzere gelenek ve göreneklerine, her türlü değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkan Ankara'nın köklü sivil temsilcisi olduğunu kaydetti.  Özel ve milli günlerde kutlamalara ayrı bir değer ve anlam kattıklarını sözlerine ekleyen Özaslan, konuşmasının devamında eski bir Türk mirası olarak tanımladığı 'Ferfene' geleneğini de yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Özaslan 'Ferfene'nin  sazlı sözlü bir aydınlanma, yol gösterme buluşması, kuşaklar arası bir iletişim yolu olduğunu anlatarak, içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu.

ANKARA'NIN GURUR KAYNAĞI

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de kendisine sergilenen misafirperverlik için teşekkür ederek, bir toplumun kimliğini, tarihini, değerlerini, gelenek ve göreneklerini korumasının ve gelecek nesillere aktarmasının çok önemli olduğunu ifade etti, bu anlamda Ankara'nın tarihi kültürel değerlerini yaşatan, tarihsel bilincin oluşması yönünde yol gösterici özelliği taşıdığını vurguladığı Ankara Kulübü Derneği'nin Ankara için gurur kaynağı olduğunu kaydetti. Çetin, Özaslan başkanlığındaki Ankara Kulübü Derneği yönetimine de yeni dönemde başarılar diledi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'e Ankara Konağı'nda yer alan derneğe ait bölümleri de gezdirerek, müze alanında sergilenen obje ve eserleri tanıttı.

Kaynak: Haber Merkezi