Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda (ÖMK), düzenlemeler getiren teklifin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda başladı. Eğitimciler ve muhalefet partileri söz konusu teklife tepki gösterirken son olarak İYİ Parti’den de tepki geldi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, TBMM Genel Kurulu’nda teklife ilişkin yaptığı konuşmada, “Bir eğitimci olarak, böyle bir yasalaşma sürecine ortak olduğumuz için son derece üzgünüm. 20 milyona yakın öğrencimizi, 1.2 milyon öğretmeni, 1 milyona yakın atama bekleyen öğretmen ve ailelerini de bir araya getirdiğimizde, onların gelecekleri hakkında vereceğimiz bir karardan bahsediyorum. İçeriği itibarıyla bütün eğitim camiasını neredeyse ayağa kaldırmış durumdadır” dedi.

‘DANIŞTAY’DA İTİRAZDA BULUNDUM’

Zorlu, vatandaş olarak Danıştay'da yönetmelik değişikliğine itirazda bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim hep birlikte bir uzlaşıyla, akıl dışı, gerçeklerden uzak, insan ve toplum ihtiyaçlarını yansıtmayan bu teklifi geri çekip tekrar konuşmamız gerekirken, maalesef bu tür oyunlarla milletimizin karşısında asla kabul edemeyeceğimiz bir tabloyla bizi baş başa bırakıyorsunuz. Bu durum, Meclisimiz adına asla kabul edilemez.”

“Milli Eğitim Akademisi durup dururken çıkmadı” diyen Zorlu, “Mülakat uygulamasını 'sözde mülakat' gibi yapma kararının ardından daha da büyük bir çıkmaza getiren bu karara itiraz ettim. Çünkü bu Milli Eğitim Akademisi'nin özü Türkiye'de toplumun, gençlerimizin büyük bir tepki gösterdiği mülakat uygulamasını yeni bir kılıf altında kurumsallaştırma projesidir bu teklif. Bu teklif, bu haliyle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu