Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’na üye öğretmenler, kamuda çalışan meslektaşlarıyla aynı ücreti alabilmek için 33 gündür Meclis’in Çankaya Kapısı yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı’nda oturma eylemi yapıyor. Öğretmenler bu kapsamda dün de Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Hem taleplerini bir kez daha iletmek hem de Şamlıoğlu ile yapılan görüşmeyi kamuoyuna anlatmak üzere basın toplantısı düzenleyen öğretmenler, “Öğretmenlerin koşullarını değiştirecek, öğretmenleri güvende hissettirecek şey apaçık ortadadır. Asgari ücret düzenini bitmesi ve insanca çalışma koşulları için bize söz değil yasa lazım” diye seslendi. Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamada, Şamlıoğlu ile yapılan görüşmede herhangi bir ilerleme sağlanamadığı da ifade edildi.

‘ÜCRETİ KABUL ETMEZSEK İSTİFA ETMEMİZ GEREKİYOR’

Öğretmenler adına açıklama yapan Sendika Hukuk Sekreteri Umut Erkut, özel sektörde çalışan öğretmenler için taban maaş hakkının önemini şu şekilde anlattı:

“Mayıs ya da haziran aylarında bir sonraki dönem için bize sunulan teklif üzerinde herhangi bir pazarlık ve itiraz hakkımız bulunmuyor. Dayatılan ücreti kabul etmediğimizde bu, istifa etmemiz anlamına geliyor. İstifa ettiğimizde geriye dönük biriken haklarımızı kaybediyoruz. Taban maaş uygulamasının olmaması tam anlamı ile kölelik ilişkisi yaratıyor.”

Erkut ayrıca, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile yapılan görüşmeye ilişkin olarak da “Yaptığımız görüşmede kendisi sendikamıza özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin sorunlarını Bakanlığın çözülmesi gereken temel sorunlardan biri olarak gördüğünü açıklamıştır. Fakat taban maaşa dair bir düzenlemenin ne şekilde yapılacağı ve ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi vermemiştir. Maalesef görüşme iki gün önce Sayın Tekin ile yaptığımız görüşmedeki ilerlemenin gerisine düşmüştür. Çözüm odaklı, gerçekçi ve koşulları gözeten taleplerimizin yeniden bir muğlaklığa mahkum edilmesi bizler için kabul edilebilir değildir” değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu