Ankara

Mamak Belediyesi desteğiyle ‘Köylü Pazarı’ kuruluyor

Mamak Belediyesi, köyde üretim yapan vatandaşlar için her perşembe “Köylü Pazarı” kuracak. Hem köy üreticilerine destek olacak hem de vatandaşın doğal ürünlere erişimini sağlayacak proje, 11 Temmuz’da yaşama geçiriliyor.

Mamak Belediyesi’nin desteğiyle her perşembe Fahrikorutürk Pazaryerinde “Köylü Pazarı” kurulacak. Söz konusu projeyle hem kırsal kesimlerde yaşayan üreticiler desteklendi olacak hem de vatandaşların doğal ürünlere erişimi sağlanacak. Mamak Belediyesi tarafından yaşama geçirilecek Köylü Pazarı’nın ilki 11 Temmuz Perşembe günü kurulacak. Bu tarihten itibaren vatandaşlar her perşembe doğal ve organik ürünleri burada temin edebilecek. Böylece organik sebze ve meyveler, yeşillikler tarladan pazara ulaşacak; tüketici en taze haliyle sofrasını donatabilecek. Sabah saat 07.00’de kurulacak pazarda, 14.00’e kadar alışveriş yapılabilecek.

Mamak Belediyesi de üretici ile tüketici arasında köprü olacak. Mamak’a bağlı mahallelerde tarımsal üretim yapan çiftçiler ürünlerini kurulacak köylü pazarında satıp gelir elde edecek. Böylece üretici kazanırken, tüketici de taze sebze ve meyvelere kolaylıkla ulaşabilecek.