İstanbul Küçükçekmece'de bir binanın bilinmeyen bir sebepten çöktüğü ve içerisinde sayısı henüz netleşmemiş pek çok insanın olduğu belirtildi. Olayın ardından arama kurtarma çalışmaları ile 2 kişi kurtarıldı, çalışmalar devam ediyor. 

İstanbul malum, deprem kuşağı olmasına rağmen bina üstüne bina dikilen bir yer. Gerçekten devletin seferberlikle bu olaya el atması gerekmekte ve bunu yıllardır A'dan Z'ye söylemeyen yerbilimci kalmadı artık. Ancak görünen o ki depreme de ihtiyaç yok, öyle kendi kendine bıraksak da çöküyor binalar. 

İstanbul sanki her yıl daha da bir korkunçlaşıyor. Binaları daha da heybetli yapıyoruz. Hatay depreminde de öğrendiğimiz esas konuya dönelim: Deprem değil binalar öldürür! İstanbul'da ise yaklaşık 20 milyon insan yaşıyor. Yani olası bir senaryoyu aklıma getirmek bile istemiyorum. Ama binalarınızı kontrol ettirmek için lütfen belediyenizle iletişime geçin, bir tedbir alınabilecekse bu gerçekten hayat kurtarır. 

Binanızda kolon kırılmışsa, yaşı eskiyse, tabanındaki toprakla ilgili bir sorun varsa, yeri sıkıntılıysa ve daha nicesinde belediyenizle iletişime geçmekte fayda var. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ayırdığı özel ekipler mevcut. Esen kalınız.