Festival, 24 Nisan Çarşamba günü, saat 11.30’da, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tamer Karadağlı’nın öncülüğünde, Anıtkabir ziyareti ile başladı. Karadağlı, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı metinde, Devlet Tiyatrolarının festivale verdiği önemi aşağıdaki ifadelerle yineledi: “Aziz Atam, Bugün burada 19.sunu düzenlediğimiz, ‘Küçük Hanımlar, Küçük Beyler’ Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali'nin heyecan verici atmosferinde, huzurunuzda olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü olarak, çocukların tiyatro ile buluşmasını sağlamak ve sanat yoluyla onların kültürel gelişimine katkıda bulunmak için yola çıktık. Bu festival, hedefimize ulaşmamızda önemli bir adımı temsil ediyor. Çocuklarımızın sanatla büyümesi, düşlerinin renkli sahnelerde can bulması, hayal güçlerinin sınırlarını zorlamaları bizim için son derece kıymetli. Bugün Anıtkabir’de, ilham verici sözlerinizle ve mirasınızla baş başa olmak, bizlere her zaman yol gösterici oluyor. Sizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

 Festival; saat 13.00’te Tunus Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesindeki kortej ve yürüyüşle ve saat 13.30’da Kuğulu Parktaki açık hava etkinlikleriyle devam etti ve saat 15.00’te Akün Sahnesinde Küba Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası ‘Küçük Arı Kovanı’ “La Colmenita”nın The Beatles ve Külkedisi Müzikali ile açılışını gerçekleştirdi.

ABB'den Taylan Özgür Ölmez konseri ABB'den Taylan Özgür Ölmez konseri

Festivalde, 11 sahnede, 11’i yabancı 20’si yerli toplam 31 oyun sahnelenirken bu yıl yurt dışından İspanya, Küba, Bosna Hersek (Sırp Kesimi), Türkmenistan, Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti katılıyor. Devlet Tiyatroları, 13 bölgeden, 17 değişik oyunla festivale ev sahipliği yapıyor. Toplam 105 temsilin verileceği festivalde, 9 atölye çalışması ve 4 sosyal sorumluluk projesi de yer alacak.

Muhabir: İrem AKBAY