Gündem

Hayvan hakları savunucuları bu sene 4 Ekim’i kutlamıyor

4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenleniyor. Hayvan hakları savunucuları 30 Temmuz’da yürürlüğe giren sokak köpeklerini öldürülmesinin önünü açan “hayvan hakları” yasasına tepki olarak bu sene 4 Ekim’i kutlamama kararı aldıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren “hayvan hakları” yasası, sokak köpeklerini öldürmenin önünü açan maddelerden dolayı hayvan severlerin tepkisine yol açtı. Hayvan hakları savunucuları, yasanın geri çekilmesine yönelik çağrı yaptı. Yasanın geri çekilmemesine tepki gösteren hayvan hakları savunucuları ve örgütler, bu yıl 4 Ekim’i kutlamayacaklarını duyurdu.

Hayvan Hakları Fedarasyonu (HAYTAP) resmi sitesinde yayımladığı mesajda “365 gün boyunca hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan bizler bunca eziyeti göstermelik bir güne sığdırmaya çalışan tüm kişi ve kurumlara ’’ HAYIR’’ diyerek kalbinde vicdan taşıyan herkesi 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve ’’ MERHAMETE’’ davet ediyoruz. Kutlanacak herhangi bir durum olmadığını tekrar vurgulamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Caferağa Hayvan Dostları sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda  şu ifadeleri kullandı.

 Bugün, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Tüm dünyada hayvan haklarının savunulması ve hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi adına önemli bir farkındalık günü. Ancak ne yazık ki ülkemizde hayvan haklarını koruma çabaları, geçtiğimiz aylarda Meclisten geçen yasa değişikliği ile büyük bir darbe aldı.

Sokaklar, hayvanların da yuvasıdır! Onların yaşam haklarına dokunan her türlü yasa ve uygulamanın karşısındayız. Hayvan hakları savunucuları olarak, sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürebilmesi için gereken her adımı atmaya devam edeceğiz. Bu yasa iptal edilene kadar durmayacağız!

4 Ekim’de tüm kamuoyuna çağrımızdır: Hayvan haklarını savunmak bir tercih değil, bir insanlık görevidir. Bu katliam yasasına ve ardında bıraktığı korkunç sonuçlara karşı sesimizi daha da yükseltmek, hayvanların yaşam hakkını korumak için dayanışma içinde olmalıyız. Hayvanlar kimsesiz değil, hepimizin dostlarıdır!

Unutmayalım ki, hayvanlara yönelik şiddet politiktir. İnsanların ve hayvanların birlikte, şiddetsiz ve özgürce yaşayacağı bir dünya için dayanışma çağrımızı yineliyoruz. 

Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük.

Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutlayamıyoruz! Başlığıyla paylaştığı duyuruda

 Hayvanların katledilmesine yönelik yasaların çıkarıldığı bir ülkede yaşamanın utancını hissediyoruz” dedi.