Voleybol kariyerine 1999-2000 sezonunda Marmara Koleji Spor Kulübü’nde başlayan Ulaş Kıyak, 2003-2004 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu. 2005-2006 sezonunda İsviçre’nin Chênois Genève VB takımında forma giyen Kıyak, ardından Türkiye’ye dönerek Halkbank ve İBB Spor Kulübü’nde oynadı.

Galatasaray, İBB Spor Kulübü ve Halkbank formalarını yeniden giyen deneyimli pasör, 2016-2018 yıllarında Ziraat Bankası’nda, 2018-2021 yıllarında Fenerbahçe HDI Sigorta’da ve 2021-2024 yıllarında Arkas Spor’da kariyerini sürdürdü. 2024-2025 sezonunda Spor Toto Spor Kulübü’nde oynayan Kıyak, 2025-2026 sezonunda Halkbank’a geçtikten sonra 2026-2027 sezonu öncesinde yeniden Spor Toto kadrosuna katıldı.

Kulüp kariyerinin yanı sıra uzun yıllar A Milli Takım formasını da giyen Kıyak, milli takım kariyerine 2003-2005 döneminde başladı. 2007 Üniversite Oyunları’nda şampiyonluk yaşayan kadroda yer alan deneyimli pasör, 2008 ve 2012 Avrupa Ligi’nde sırasıyla bronz ve gümüş madalya kazanan milli takım kadrolarında da görev yaptı. Kıyak, 2015-2017 döneminde de A Milli Takım kadrosunda yer alırken, kariyeri boyunca 155 kez milli formayı giydi.

Kariyerinde Efeler Ligi, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupa şampiyonlukları bulunan Kıyak, İsviçre’de de lig, kupa ve Süper Kupa zaferleri yaşadı. Deneyimli pasör, farklı sezonlarda “En İyi Pasör” ödülünü kazanırken, 2018 Challenge Kupası’nda MVP seçildi ve 2021-2022 sezonunda Türkiye Kupası’nda MVP ödülünün sahibi oldu.

15 Şubat 2025'te hayatını kaybeden Spor Toto Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Serdar Seymen anısına Başkent Voleybol Turnuvası düzenlendi. 27-29 Eylül tarihlerinde TVF Ziraat Bankkart Voleybol Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvanın son maçının ardından Kıyak, www.baskentgazete.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

"TAKIMDA ATMOSFER ÇOK İYİ"

Bir sezon aranın ardından yeniden Spor Toto’ya dönen Kıyak, “Bu sene Spor Toto Spor Kulübü’ne geri döndüm. Staff ve oyuncuların çoğu eski takım arkadaşlarım. Ancak takıma yeni yabancı oyuncular da katıldı. Bazı eski yabancı oyuncularla birlikte ben de takıma yeni katıldım. Şimdi bir adapte sürecimiz var. Bu çok normal. Her takımın yaşadığı gibi biz de bu süreci hazırlık maçlarıyla kısaltmaya çalışıyoruz” dedi.

Hazırlık sürecinin olumlu ilerlediğini aktaran Kıyak, “Bazı oyuncular yeni geldi, bazılarının ufak ağrıları var. Yavaş yavaş bir oturum ve hazırlık süreci oluyor. Ama takımda atmosfer çok düzgün. Yeni gelen yabancı oyuncular da kalan oyuncular da çok pozitif. Ortam ve atmosfer çok güzel. Zaten kolej takımı havasını yakalayıp o ivmeyi sahaya da yansıtmak istiyoruz. İnşallah hakkımızla yukarılara tırmanacağız, inşallah sezonun sonunda gülen taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.

“ANKARA SPORCU İÇİN PRATİK BİR ŞEHİR"

Kariyerinde İstanbul ve İzmir gibi farklı şehirlerde de forma giyen Kıyak, yeniden Ankara’da yaşamanın kendisi açısından nasıl olduğunu değerlendirdi. Ankara’nın ulaşım ve şehir yapısı bakımından sporcular için pratik bir yaşam sunduğunu belirten Kıyak, “Ankara, gerek trafiği gerekse merkezinin büyüklüğü bakımından yaşaması çok kolay bir yer. Çünkü İstanbul’da da İzmir’de de oynadım. İzmir’de bir karşı taraf var, bir bu taraf var. İstanbul’u zaten hiç söylemek istemiyorum” dedi.

Ankara’daki günlük yaşamın daha hızlı ve kolay ilerlediğini anlatan Kıyak, “Burada biraz daha pratik bir hayat var. Her şey çabuk oluyor. Tabii sporcunun dinlenmek ve hemen yemek yemek için de hızlı bir hayata ihtiyacı var. Ankara bu yüzden bence çok uygun bir şehir. Mükemmel bence.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ