Kavurucu yaz sıcaklarının gelmesinin ardından güneş üzerimizde tüm heybetiyle parlarken bir güneş kremi yazısı yazmamak olmazdı... Her yıl Dünya'nın ısı tutma oranı korkutucu derecede artarak devam ediyor ve evet kimse küresel ısınmayı ciddiye almıyor. Sanırım tek bir damla temiz suyumuz, gölgesinde  dinleneceğimiz bir ağacımız, soluyacak temiz havamız kalmayana kadar da ciddiye almayacağız...

Bu sıcaklarla birlikte kendimizi Güneş'ten gelen ışınlata karşı itinayla korumamız gerekliliktir. Özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarıda bulunan herkesin buna dikkat etmesi gerekiyor. 

Ayrıca sürdüğümüz güneş kremleri bizleri sadece 2 saate kadar koruyabilmektedir. Sonrasında kremi tazelemezseniz sabah saatlerinde sürdüğünüz bir kremin ne yazık ki sonrasında bir etkisi kalmıyor. Güneş kremi kullanımı ne yazık ki yaygın olmamakla birlikte kullananlar da sadece tek seferliğine kullanmaktalar. 

Cildinizi zararlı ışınlardan korumasının yanı sıra cilde elastiklik katarak kırışıklık oluşumunu engelleyen güneş kremleri, ayrıca cildin nem dengesini korur ve cilt bariyeriniz için oldukça faydalıdır. Güneş sütlerinin o kadar etkili olmadığını da hatırlatmak isterim. Yaz aylarında çok etkili bir çözüm kesinlikle değil üstelik akne oluşumunu hızlandırabilir. Çok sıvı bir yapıya sahip olduğu için güneş sütü kullanmayı ben çok sevmiyorum, özellikle ergenlik dönemindekilere de tavsiye etmiyorum. Ek ürün olarak kuru cilt yapısına sahipseniz kullanılabilir.

Buna ek olarak lütfen aldığınız herhangi bir üründe civa olmadığına dikkat ediniz. Ne yazık ki gün geçtikçe daha da civa kullanılarak hazırlanan kremlerin ve makyaj ürünlerinin sayısı artıyor.