Genel

Gençlerbirliği, ASBÜ Klinik Psikolojisi Bilim Dalı ile iş birliği protokolü imzaladı

Gençlerbirliği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Klinik Psikoloji Bilim Dalı arasında Türk sporunun altyapısının güçlendirilmesine katkı sunmak ve bilime dayalı sporcu psikolojisi konusunda protokol imzalandı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi rektörlük binasında gerçekleşen imza töreninde Gençlerbirliği Başkan Vekili Metin Özaslan ve Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Ateş Şendil yer aldı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Türkçapar’ı makamında ziyaret eden Özaslan ve Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Ateş Şendil, iki köklü kurum arasında yapılan bu anlaşmanın özellikle altyapımızda yer alan oyuncuların gelişiminde önemli bir yeri olacağını vurguladı.

Gençlerbirliği A takımı, kadın futbol takımı ve U-16,17,19 takımlarını kapsayan anlaşmada, iki kurum ortaklığında etkinlikler, sempozyumlar, paneller düzenlenerek sporcu ve öğrenci gelişimi ele alınacak.

İmzalanan protokol sonrası konuşan Özaslan; "Ankara’nın iki köklü kurumunu bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Yapılan anlaşma ile özellikle altyapı oyuncularımızın fiziksel gelişiminin yanı sıra psikolojik gelişimini de destekleyerek iyi bir sporcu profili yaratmak istiyoruz. Bu hedefimizde bizlere destek olacak olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne teşekkür ederiz’’ dedi.

Sporcu sağlığı konusunda psikolojinin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Ateş Şendil; "Sporcularımızın fiziksel yönden geliştirirken psikolojik olarak da çıkacakları müsabakalara hazır hale getirmek istiyoruz. Ana hedefimiz altyapı oyuncularımız ve aileleri. Burada ailelerimize çok iş düşüyor, gerekirse birebir seanslar ile tüm sporcularımızı ve ailelerimizi bilinçlendirmek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokol sonrası Gençlerbirliği Başkan Vekili Metin Özaslan ve Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Ateş Şendil, arkasında isimlerinin yer aldığı ‘‘06’’ numaralı Gençlerbirliği Cumhuriyet Formasını Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Türkçapar’a hediye etti.