Niyazi Akdaş’ın başkanlıktan istifasını kamuoyuna açıkladığı 22 Ocak’tan bu yana kulüpte yaşanan belirsizlikler yüzünden oynadığı biri kupa olmak üzere 7 resmi maçta 4 yenilgi ve 3 beraberlikle galibiyet hasretini sürdüren Gençlerbirliği, 3 Mart’taki 8’inci kongresi ile birlikte içinde bulunduğu yönetimsel krize son verdi.

Osman Sungur başkanlığındaki yeni yönetim, ilk icraatlarında ellerini taşın altına koyduklarını da gösterdi. Teknik ekip ve futbolcularının kasım ayından bu yana alamadıkları yaklaşık 32,5 milyon TL tutarındaki alacaklarını ve primleri de ödeyerek kulüpteki olumsuz havayı değiştirdi.

Teknik Direktör Sinan Kaloğlu ile futbolcularından bu maça kadar 8 puanlık puan farkına karşın play-off’a kalma hedeflerini son ana kadar sürdürmelerini isteyen Başkan Sungur’un prim sistemini de kulübün hedefi ve günün koşullarına göre yeniden belirleyeceklerini açıklamasıyla birlikte futbolcuların üzerindeki etkisi de hazırlık çalışmalarına pozitif şekilde yansıdığı da görüldü.

İzmir deplasmanına böylesine motive bir şekilde giden Başkent ekibinde, sakatlıkları süren Abdullah Durak, Mustapha Yatabare ve Wu’nun yanı sıra son Ş.Urfa karşılaşmasından farklı olarak Yiğit Efe ve Özgür Çek’in yerine Oğuzhan Çiçek ile Arda Temur ilk 11’de yer aldı. Ayrıca kırmızı -siyahlıların etkili ismi Kayode de 21 kişilik kadroda yer almadı.

Altay maçını yinelenen hedef doğrultusunda bir dönüm noktası olarak kabul eden Gençler, rakibinin maçın başlamasıyla birlikte gösterdiği direnci, takım olarak yaptığı etkin savunma anlayışıyla kırdı. 19’da da rakip atağa çıkmak isterken araya giren Ensar’ın pasıyla buluşan Melih Bostan, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek oyunun seyrini değiştirdi.

Yine 43’te bu kez Siliki’nin derin pasını alan Melh’in kale alanında kaleci Mustafa’nın müdahalesiyle yerde kalmasını hakem penaltı olarak değerlendirdi. Altaylıların şiddetli itirazları yüzünden 2 dakika süren VAR incelemesi de kararı değiştirmedi. Atışı Ensar Kemaloğlu gole çevirerek takımının soyunma odasına 2 farlka önde girmesini sağladı.

2. yarıya da atak başlayan Gençler, kaptanı Buğra Çağıran’nın 6 dakikada (53-59) bulduğu 2 golle Altay’ın tüm ümitlerini İzmir körfezine dökerken serbest vuruştan attığı ilk gol, kelimenin tam anlamıyla jeneriklikti…

Altay maçı gösterdi ki Başkentimizin koca çınarı, huzur bulduğu zaman çok farklı bir görünüme bürünüyor. Motive edilen eski ve yeni futbolcularının uyumu kendini gösterirken özellikle maç eksiklikleri yüzünden eleştirilen yeni transferlerin de hızla adapte olmaları da play-off hattında yer alma konusunda taraftarlarını umutlandırdı…  Yen Başkanı bu konuda güvendiği bir diğer önemli durum da son 8 maçtaki fikstür avantajı… Bu yolda zorlu gözüken 16 Mart’ta Ankara’da oynanacak Kocaeli maçında alınacak 3 puan, hedefe ulaşmada belirleyici olacak.

İlk devrede de 3-0 yendikleri Altay karşısında 6 hafta süren galibiyet hasretine son veren kırmızı – siyahlılarda maçın 3 önemli yıldızı vardı. Oyunun kilidini açan gole imzasını atan 19’luk Melih Bostan, penaltıyı kazandırmasının yanı sıra Buğra Çağıran’nın 2.golünün de asistini yaptı. Sinan Hoca, kupa maçlarında da rüştünü ispatlayan elindeki bu cevheri biraz daha işlerse Gençler, uzun yıllar golcü problemini çözmüş olur… Diğer oyuncular ise; 6 dakikada 2 şık gole imzasını atan kaptan Buğra Çağıran ile Karaman’dan alınırken eleştirilmesine karşın her maç üzerine koyan ve bu maçı da birer gol ve asistle kapayan Ensar Kemaloğlu oldu.

Gençlerbirliği için bu umut veren karşılaşmanın bir önemli durumu da uzun bir süredir ekside giden averajını +3’e çıkarmayı başarmasıydı.