Ankara

Gastro Sincan’da yeni dönem heyecanı

Sincan Belediyesi’nin hizmete sunduğu Gastro Sincan yeni dönem mutfak eğitimlerine başladı. Geleceğin aşçılarını yetiştiren Gastro Sincan, birbirinden yetenekli kursiyerlere Türk ve Dünya mutfağının inceliklerini öğretiyor. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazanıyor.

2022 yılında hizmete başlayan Gastro Sincan Mutfak Sanatları Akademisi yeni dönem mutfak eğitimlerine başladı. Gastronomi alanında yeteneği ve isteği olan vatandaşları desteklemek amacıyla faaliyetlerine devam eden Gastro Sincan açıldığı günden itibaren 117 öğrenciyi sertifika sahibi yaptı.

Tam donanımlı Gastro Sincan mutfağında eğitim alan öğrenciler hem Türk ve Dünya mutfağı üzerine akademik düzeyde eğitim alıyor hem de kendilerini bu alanda geliştirme fırsatına sahip oluyor.

Hünerli Eller Gastro Sincan Mutfağında Buluşuyor

Yeni dönemin ilk dersi birbirinden lezzetli yemeklerle başladı. Tuzda balıktan vişneli yaprak sarmasına, kağıt kebabından, kozalak tatlısına kadar geniş yelpazeli menüsüyle, kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Gastro Sincan’da eğitim veren yiyecek içecek öğretmeni Didem Arıkan, eğitimler hakkında şöyle konuştu:  

“Kursiyerlerimizle beraber bugün keyifli bir eğitim günü geçirdik. Öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra sertifikalarını alıp aşçı çırağı olarak çalışabilecekler. Sayın Belediye Başkanımız Murat Ercan’a bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ederiz.”

Verilen eğitimlerden memnun kaldığını dile getiren kursiyer Feyza Hanım:

“Sincan Belediyesinin sosyal medya hesaplarında çeşitli kurslar olduğunu gördüm. Mutfağı çok sevdiğimden kendimi geliştirmek adına Gastro Sincan’a başvurdum. Bu kursun en büyük avantajlarından birisi de sertifika almamız. Bu sayede bu sertifikayla birlikte meslekte çalışma imkânımız artıyor. Sağladığı bu hizmetlerden dolayı Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan’a çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.