Muhammed Ali YAHŞİ

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında Çankaya Üniversitesi ile Galatasaray Çağdaş Faktoring, Ankara Spor Salonu’nda karşılaştı. Mücadeleyi Galatasaray Çağdaş Faktoring 78-86 kazanarak puanını 20’ye yükseltirken Çankaya Üniversitesi haftayı 13  puanla kapattı. Maçın en skoreri 32 sayı ile Çankaya Üniversitesi’nden Melike Tuğba Oral olurken Galatasaray’dan Hind Ben Abdelkader ve Julie Vanloo takımlarına 23 sayılık katkı sağladı.

İlk çeyreğin ilk dört dakikasında iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Kalan 6 dakikada hücumlardan boş dönen Çankaya’ya karşı daha fazla sayı üreten Galatasaray bu çeyreği 15-10 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyrek fark 10’a çıktı. 2. çeyreğin ilk dakikalarında Çankaya Üniversitesi etkili hücumlarıyla farkı 1’e kadar indirse de çeyreğin ikinci yarısında savunmasını sertleştiren Galatasaray, Çankaya Üniversitesi’nin sayı bulmasına engel oldu. Hücumlarında da sayı ile dönen sarı kırmızılılar soyunma odasına 38-28 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrek Çankaya farkı 6’ya indirdi. Çeyreğin sonuna doğru savunmada daha dikkatli oynayan başkent temsilcisi Galatasaray’a kolay sayı vermedi ve 3. Çeyrek sonunda skoru 58-52’ye getirdi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Çankaya Üniversitesi farkı 5’e kadar indirse de maç sonunda daha az hata ile oynayan Galatasaray maçı 86-78 kazandı.

Editör: Ezgi Bardakçı