Atletizmin yurt içindeki en üst düzey yarışması olan Turkcell Süper Lig’in 2024 sezonu final müsabakaları bu hafta sonu İzmir Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Erkeklerde ve kadınlarda sekizer takımın katıldığı ligde birçok önemli yıldız isim kulüpleri için yarışacak.

Ağustos lideri Fenerbahçe

Fenerbahçe, 17-18 Ağustos tarihlerinde İzmir'de yapılan Turkcell Süper Ligi 1. kademesini erkeklerde lider, kadınlarda ise ikinci sırada tamamlamıştı.

İlk kademe yarışlarının ardından oluşan puan durumu ve sıralama şu şekilde:

Erkeklerde; Fenerbahçe Spor Kulübü 146 puan ile birinci, ENKA Spor Kulübü 144 puan ile ikinci, Galatasaray Spor Kulübü 94 puan ile üçüncü, Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü 93 puan ile dördüncü, İstanbul Belediye Spor Kulübü 79 puan ile beşinci, Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 73 puan ile altıncı, Batman Petrol Spor Kulübü 67 puan ile yedinci, Kırıkkale Olimpik Spor Kulübü 18 puan ile sekizinci sırada yer aldı.

Kadınlar mücadelesinde ENKA Spor Kulübü 149 puanla ilk kademeyi birinci sırada bitirirken, Fenerbahçe Spor Kulübü 144 puan ile ikinci sırada yer aldı, Batman Petrol Spor Kulübü 108 puan ile üçüncü, İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü 82 puan ile dördüncü, Beşiktaş Jimnastik Kulübü 75 puan ile beşinci, Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 74 puan ile altıncı, Syhab Belediye Spor Kulübü 49 puan ile yedinci, Kırıkkale Olimpik Spor Kulübü 31 puan ile sekizinci sırada yer aldı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ